Nincs engedélyezve a javascript.
Egy szokatlan bűnöző krónikája

Egy szokatlan bűnöző krónikája
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
2 932.-
Eredeti ár:
3 449.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az antikapitalista érzelmű brit egyetemi hallgató, Stephen Jackley 2007-ben, a globális pénzügyi válság hajnalán úgy dönt, itt az ideje a kezébe venni a dolgokat. Mivel a kapitalizmus mérhetetlen szegénységhez és ökológiai katasztrófához vezet, a magányos és elszigetelt Stephen egy hatalmas Szervezet létrehozását tervezi, amely változtathat a dolgokon.
Leírás a könyvről
Az antikapitalista érzelmű brit egyetemi hallgató, Stephen Jackley 2007-ben, a globális pénzügyi válság hajnalán úgy dönt, itt az ideje a kezébe venni a dolgokat. Mivel a kapitalizmus mérhetetlen szegénységhez és ökológiai katasztrófához vezet, a magányos és elszigetelt Stephen egy hatalmas Szervezet létrehozását tervezi, amely változtathat a dolgokon. És mivel ez rengeteg pénzbe kerül, Stephen bankrablónak áll. Modern Robin Hoodként küzd a mindent tönkretevő gazdasági rendszer és a bankok ellen: el akarja venni a gazdagok pénzét, hogy a szegényeknek adja.

Húszéves, magányos, tapasztalatlan elkövető: aligha fogadna bárki is nagy tétben vállalkozása sikerére. Stephen azonban fél év leforgása alatt tíz rablási kísérletet hajt végre, és több ezer fontot zsákmányol úgy, hogy az angol rendőrség mindvégig sötétben tapogatózik - holott még a DNS-mintáját is megszerzik rögtön az első, balul sikerült bankrablás alkalmával.

Stephen persze végül lebukik, és arra is fény derül, hogy Asperger-szindrómás. És ezzel tovább nő a megválaszolásra váró kérdések száma. Harcolhatunk-e nemtelen eszközökkel a nemes cél érdekében? Enyhítő körülmény-e az Asperger-szindróma, vagy épp ellenkezőleg? Felelőssé tehető-e Stephen működésképtelen családja a később általa elkövetett bűncselekményekért? És vajon tud-e új életet kezdeni valaki ilyen a múlttal a háta mögött?

Ben Machell dokumentumregénye a krimi izgalmát pszichológiával és társadalomkritikus gondolatokkal övező, vérbeli 21. századi olvasmány, amely után másként tekintünk a jól ismert, mindennapi dolgokra is.
Adatok
Raktári kód:
802622
EAN:
9789635823093
Eredeti megnevezés:
The Unusual Suspect
Megjelenés:
2022.
Oldalszám:
336
Hozzászólások
 

Szerző

Ben Machell
Ben Machell
Az angliai Leedsből származó Ben Machell újságíró, író 2005 óta dolgozik a The Timesnak – és emellett még tucatnyi más újságnak Angliában és világszerte, Portugáliától Új-Zélandig. Az Egy szokatlan bűnöző krónikája az első könyve.