Nincs engedélyezve a javascript.
Azok a halványkék szemek

Azok a halványkék szemek
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
2 719.-
Eredeti ár:
3 199.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
1830 októberének végén felakasztva találják Leroy Fry kadétot az Egyesült Államok Katonai Akadémiája, a Hudson-felföldi West Point lezárt területén. Az öngyilkosság kizárva, mivel az áldozatot brutálisan meggyalázták: kivájták a szívét a mellkasából.
Leírás a könyvről
1830 októberének végén felakasztva találják Leroy Fry kadétot az Egyesült Államok Katonai Akadémiája, a Hudson-felföldi West Point lezárt területén. Az öngyilkosság kizárva, mivel az áldozatot brutálisan meggyalázták: kivájták a szívét a mellkasából. Az akadémia jó hírének megőrzése - és egyáltalán: fennmaradása - miatt a létesítmény vezetője a nyugdíjas éveit a közeli településen, Buttermilk Fallsban élvező egykori New York-i rendőrnyomozót, Augustus Landort kéri fel az eset felderítésére és a tettes vagy tettesek kézre kerítésére. A szigorú szabályok szerint működő katonai bázison azonban nincs könnyű dolga a feleségét és a lányát is a közelmúltban elvesztő bűnüldözőnek. Ám akad egy önjelölt, nem kevés önbizalommal - és nem mindennapi koponyával - rendelkező, ékesszóló, ugyanakkor meglehetősen szószátyár segítője: az első évfolyamos Edgar Allan Poe kadét személyében.

Bayard történelmi krimijében zseniális módon elevenedik meg a XIX. század első harmadának Amerikája és annak történetileg pontosan ábrázolt katonai akadémiai közege - ahogy „a detektívtörténetek atyja" hányatott életpályájának korai szakasza, nemkülönben romantikus-misztikus költészete és elbeszélő prózája is. A hátborzongató krimi már önmagában is lenyűgöző olvasmány, ám a Poe-életmű ismerőinek, tisztelőinek és rajongóinak igazi ínyencséggel szolgál.
Adatok
Raktári kód:
802714
EAN:
9789635046683
Eredeti megnevezés:
The Pale Blue Eye
Megjelenés:
2022.
Oldalszám:
552
Hozzászólások
 

Szerző

Louis Bayard
Louis Bayard
Louis Bayard (1963) amerikai író, újságíró, a George Washington Egyetem oktatója. Mr. Timothycímű, 2003-ban megjelent viktoriánus thrillerjét, melynek címszereplője nem más, mint a Charles Dickens Karácsonyi ének-éből megismert és már felnőtt Pici Tim, mind a New York Times, mind a People magazin az év legjelentősebb és legjobb könyvei közé választotta. Az Azok a halványkék szemek című regényét az amerikai Edgar Allan Poe-díjra és az angol Detektívtörténet-írók Társasága által az adott év legjobb bűnügyi történetének adományozott „Gyilkos tőr”-díjra is jelölték.