Nincs engedélyezve a javascript.
A holtaknak már mindegy
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
1 500.-
Eredeti ár:
2 000.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Boris Vian ebben a regényében az amerikai feketéket sújtó rasszizmus ellen emeli fel a szavát, persze úgy, hogy - a sullivani hagyományokhoz hűen - mindeközben egy pergő cselekményű, gyilkosságokkal és buja erotikával fűszerezett történettel is megajándékozza az olvasót.
Leírás a könyvről
"A Boris Vian-életműsorozat tizedik kötete (az itthon 1991-ben Minden hulla fekete címmel megjelent regény) a második volt a Vian által Vernon Sullivan álnéven publikált könyvek sorában. A holtaknak már mindegy szorosan kapcsolódik a Franciaországban annak idején hatalmas botrányt kiváltó első Sullivan-műhöz (Köpök a sírotokra), hiszen Boris Vian ebben a regényében is az amerikai feketéket sújtó rasszizmus ellen emeli fel a szavát, persze úgy, hogy - a sullivani hagyományokhoz hűen - mindeközben egy pergő cselekményű, gyilkosságokkal és buja erotikával fűszerezett történettel is megajándékozza az olvasót.

Bár az első Sullivan-regényekben Vian az akkoriban rendkívül népszerű amerikai krimiírók stílusát parodizálja, ezek a pastiche-ok szerves részei az életműnek, hiszen Boris - aki számos más álnéven is publikált (novellákat, újságcikkeket, kritikákat stb.) - a Joëlle Bausset-ként, Bison Raviként vagy Vernon Sullivanként szignált műveiben is bizonyságát adja különleges tehetségének, és ezen írásokban is tükröződik a szerző sajátos világlátása és értékrendje.

A Sullivan-regények mégis különleges helyet foglalnak el a viani életműben, mivel részben ezeknek az irodalmi tréfának szánt ál-fordításoknak, illetve a hozzájuk kapcsolódó botrányoknak és pereknek "köszönhető", hogy Boris Vian saját néven kiadott műveit a kortárs közönség és kritika egyaránt elutasította, s így azok végül csak a szerző halála után váltak "kötelező olvasmánnyá". (Takács M. József)
Adatok
Raktári kód:
718671
ISBN:
9632661551
EAN:
9789632661551
Eredeti megnevezés:
Les morts ont tous la meme peau
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
152
Méret [mm]:
126 x 186 x 18
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
220
Hozzászólások
 

Szerző

Boris Vian
Boris Vian
Boris Vian (1920–1959) a második világháború, a náci megszállás után mámorosan új életre kelő Párizs emblematikus figurája. Az a rövid, lázasan tevékeny harminckilenc esztendő, ami megadatott neki, nem volt elég ahhoz, hogy legalább ő maga tisztázza, kicsoda, micsoda valójában, hogy elsősorban íróként, költőként, drámaíróként vagy jazzmuzsikusként tekintsen magára.