Nincs engedélyezve a javascript.
Régi tangó
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 300 helyett
1 725 Ft
-25 %
Hans-Peter Dallow, történész, egykori egyetemi oktató egy kissé átírt szövegű régi tangó alá játszott néhány akkordot. Ez azonban 1966-ban, az NDK-ban, a rendszerellenes szöveg miatt huszonegy hónapnyi börtönbüntetést ért. Kiszabadul, rehabilitálják, de mégsem tud beilleszkedni újra a társadalomba.
Leírás a könyvről

Hans-Peter Dallow, történész, egykori egyetemi oktató mindössze annyit tett, hogy diákjai kérésére a beugrott a beteg zongorakísérő helyére egy amatőr és véleménye szerint érdektelen kabaré-előadáson, hogy egy kissé átírt szövegű régi tangó alá játsszon néhány akkordot. Ez a kis beugrás azonban 1966-ban, az NDK-ban, a tangó rendszerellenes szövege miatt huszonegy hónapnyi börtönbüntetést ért.
Dallow szabadulása után képtelen mindent ugyanott folytatni, ahol két évvel azelőtt abbahagyta. Közönyösen tekint életének egykor fontos színhelyeire és szereplőire. A meghasonlottság, az önpusztítás éve kezdődik a férfi számára, a töredező kapcsolatok keserves időszaka. Talán benne van a hiba, a harmincnégy évet hibátlanul és maradéktalan szellemi alkalmazkodásban leélt értelmiségiben, akit az észrevétlenül szolgált rendszer oly súlyosan megbüntetett? Dallow nem elemez és nem filozofál: egyszerűen nem tud és nem is akar megbirkózni hamis szabadság és törékeny biztonság lepleződésével.
A férfit végül, egy ironikus fordulattal a 68-as csehszlovákiai események rehabilitálják. Azok az események, amelyekről mélységes csömöre miatt talán egyedül ő nem nyilvánított semmilyen kompromittáló véleményt...

Adatok
Raktári kód:
197724
ISBN:
9630781905
EAN:
9789630781909
Eredeti megnevezés:
Der Tangospieler
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
121
Méret [mm]:
128 x 188 x 16
Tömeg [g]:
280
Hozzászólások
 

Szerző

hein-001.jpg
Christoph Hein