Nincs engedélyezve a javascript.
Nekünk nem kel föl a Nap
Elolvastam
Tetszik
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 290 Ft
3+2
A mindmáig töretlen népszerűségű Robert Merle-nek szinte valamennyi műve megjelent már magyarul. Egyik utolsó nagy adósságunkat törlesztjük most ezzel az 1986-ban, tehát a hidegháborús korszak végén, de a nagy világváltozásokon még innen íródott regénnyel.
Leírás a könyvről

"A mindmáig töretlen népszerűségű Robert Merle-nek szinte valamennyi műve megjelent már magyarul. Egyik utolsó nagy adósságunkat törlesztjük most ezzel az 1986-ban, tehát a hidegháborús korszak végén, de a nagy világváltozásokon még innen íródott regénnyel. Merle az izgalmas technikai részletek mellett hiteles képet fest benne a haditengerészek közel három hónapra összezárt, szigorú hierarchia és munkarend szerint élő közösségének mindennapjairól, az együttélés nehézségeiről, a külvilágtól elzárt katonák és a kisegítő személyzet gondjairól, örömeiről. Arról a természet közepén, az óceán mélyén természetellenes módon, de nagyon is létező világról, ahová soha nem jut el a napfény, ahol nincsenek ünnepek, és a napszakokat csak a változó színű neonvilágítás különbözteti meg egymástól.

A regény egyúttal felhívja az olvasó figyelmét a nukleáris energia veszélyeire és a nukleáris háború szörnyű eshetőségére is. Annak a hidegháborúnak vége immár, de Merle több mint 25 éve megfogalmazott aggodalmai - sajnos - ma is aktuálisak." (a Kiadó)Fordította: Kamocsay IldikóOlvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2015. márciusi számában megjelent cikk: Nem hallgat a mély

Adatok
Raktári kód:
740493
ISBN:
9630799102
EAN:
9789630799102
Eredeti megnevezés:
Le jour ne se léve pas pour nous
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
344
Méret [mm]:
126 x 182 x 22
Tömeg [g]:
280
Hozzászólások