Nincs engedélyezve a javascript.
Az ellopott futár
Megveszem kredittel

Az ellopott futár
(Hangoskönyv)

Szabó Máté előadásában

Szállítás:
Azonnal
Hallgass bele!
1 499 Ft
0,5 kredit
A hangoskönyv Szabó Máté előadásában hallható. Teljes lejátszási idő: 5 óra 26 perc. Ízig-vérig Rejtő-regény: a tündérmesék világának sajátos környezetbe ültetett változatát teremti meg itt is, ahol az alvilág kétes figurái egytől egyig úriemberek, és végül a szerelmesek is egymásra találnak, még akkor is, ha egy jól nevelt női hulla mutatóujját figyelmeztetően kinyújtva szólásra nyitja száját.
Leírás a könyvről

"- Nagyon helyes, hogy a tetemet már előkészítették a boncoláshoz. Örülök, hogy végre rend van a kórházban. Fogjunk hozzá, uraim. A lelet szerint ez itt egy negyvenöt év körüli, anaemiás egyén, causa mortalis: előrehaladott atrophia...
A kórboncnok felemelte kését, lehúzta a leplet, ám ekkor legnagyobb csodálkozására a halott felült, és mutatóujját figyelmeztetően kinyújtva, így szólt:
- Pardon, a boncolás előtti illem előírja, hogy bemutatkozzam.
A tanár szigorúan összevonta szemöldökét, és a meghökkent kórházi szolgára nézett.
- Marcel! Hogy kerül ide egy jól nevelt női hulla a középkorúnak jelzett, negyvenöt év körüli egyén helyére? Uraim! - És az orvosokhoz fordult, választ sem várva: - Iménti kijelentésemet visszavonom: a kórházban még sincs rend. (...)"

Persze hogy esküvővel végződik majd a történet, mert a szerelem sötét verem (különösen ha letakarják és ráülnek) és mert Rejtő a tündérmesék világának sajátos környezetbe ültetett változatát teremti meg itt is ahol az alvilág kétes figurái egytől egyig úriemberek, a koldusról többnyire kiderül, hogy álruhás koronaherceg, és ahol végül a szerelmesek mindig egymásra találnak.

Adatok
Raktári kód:
800705
Hozzászólások
 
Hasonló termékek