Nincs engedélyezve a javascript.
A vihar harcosai
Kedvenc könyvem
Előrendelhető
Várható megjelenés:
2021.11.15.
3 999 helyett
2 799 Ft
30 %
Hosszú évtizedek véres háborúi után az angolszász földeken törékeny béke honol. Wessexet és a dánok uralma alól felszabadított Kelet-Angliát a néhai Alfréd király fia, Edward uralja, míg Merciát Alfréd lánya, Aethelflaed igazgatja.
Leírás a könyvről

Hosszú évtizedek véres háborúi után az angolszász földeken törékeny béke honol. Wessexet és a dánok uralma alól felszabadított Kelet-Angliát a néhai Alfréd király fia, Edward uralja, míg Merciát Alfréd lánya, Aethelflaed igazgatja. Az északi határokat a legnagyobb angolszász harcos és hadvezér, Bebbanburgi Uhtred őrzi Chester erődítményéből, ám még ő sem készülhet fel az észak felől közelgő viharra…
Az írekkel szövetkező vikingek az éj leple alatt érkeznek. Az óriási had célja nem ismert: talán Chester ellen törnek, talán Mercia felprédálására készülnek, vagy Northumbria törvénytelen földjéből akarnak kikanyarítani maguknak egy új királyságot. Uhtred azonban jól ismeri vezetőjüket, a rémisztő harcost és könyörtelen hadvezért, Ragnall Ivarsont, hiszen a viking öccse az ő lányát vette feleségül.
A vér köteléke és az Aethelflaednek tett esküje között vergődő Uhtred számára nincs könnyű megoldás. Egy dolog biztos: ez a vihar egész Englalandot felkavarja.

Bernard Cornwell monumentális Angolszász históriák-sorozata Anglia születése és a viking háborúk korába visz el minket. A könyvsorozatból a BBC és a Netflix készített nagy sikerű tévéadaptációt Az utolsó királyság címmel, amelyet Magyarországon forgattak.

„Mint a Trónok harca, csak a valóságban.”
Observer

Adatok
Raktári kód:
801683
EAN:
9789635822225
Eredeti megnevezés:
Warriors of the Storm
Megjelenés:
2021.11.15.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
368
Méret [mm]:
135 x 208 x 29
Hozzászólások
 

Szerző

Bernard Cornwell
A legnevesebb kortárs brit történelmi regény íróként számon tartott Bernard Cornwell 1944-ben született Londonban. Regényeit gondos kutatómunka, árnyalt karakterek és fordulatos történetszövés jellemzik, legyen szó akár a Napóleoni-háborúk idején játszódó Sharpe könyvekről, a 100 éves háború világát életre keltő Grál küldetés sorozatról,avagy az olvasókat a viking kori Angliába elkalauzoló Angolszász históriákról.
Hasonló termékek