Nincs engedélyezve a javascript.
Az üres trón
Előrendelhető
4 499 helyett
3 149 Ft
-30 %
Anglia megosztott, a viking inváziónál is nagyobb erővel feszítik szét belső ellentétei. Mercia uralkodója haldoklik, törvényes örököse nincs. Felesége ugyan félelmetes harcos és nagy hadvezér, de asszony még egyetlen angol királyság felett sem uralkodott - ráadásul nélkülöznie kell a súlyos sebbel küzdő legerősebb harcosát és bajnokát, Bebbanburgi Uhtredet.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Egy könnyedén lebilincselő utazás.”

Mail on Sunday, EVENT Magazin

„Vélemény: Cornwell ismét tökéletesen keveri a tizedik század Angliájának történelmét és személyiségeit egy jó nagy adag csatával, trükkel és hazaárulással.

Library Journal

„Ez a regény könnyedén megállja a helyét tökéletesen koreografált harcjelenetekkel és politikai belharcokkal… Az életerős, könnyelmű elbeszélésmód… teljesen követhető, és remek szórakozást nyújt.

Kirkus

„Cornwell újból megmutatja közismert, mesteri, gyors tempójú elbeszélésmódját, tele izgalmas eseményekkel és a vérontás rendíthetetlen bevonásával.”

Daily Mail

Leírás a könyvről

Anglia megosztott, a viking inváziónál is nagyobb erővel feszítik szét belső ellentétei. Mercia uralkodója haldoklik, törvényes örököse nincs. Felesége ugyan félelmetes harcos és nagy hadvezér, de asszony még egyetlen angol királyság felett sem uralkodott - ráadásul nélkülöznie kell a súlyos sebbel küzdő legerősebb harcosát és bajnokát, Bebbanburgi Uhtredet. Az üres trónra áhítozó riválisok készek vérbe borítani a sokat szenvedett országot.
A kiélezett helyzet a rivális nyugati szászoknak is esélyt teremt arra, hogy végre bekebelezzék Merciát. S miközben a szászok között eluralkodik a káosz, az ezúttal nyugatról érkező vikingek szabadon dúlhatják fel a vezető nélkül maradt királyságot - és gyűjthetnek erőt az elbizakodott Wessex ellen.
Anglia jövője pengeélen táncol. Mindennél nagyobb szükség lenne egy hősre, aki szembeszáll a Merciát fenyegető ellenséggel, s végső soron egy egész nemzet sorsát eldönti…

Bernard Cornwell monumentális Angolszász históriák-sorozata Anglia születése és a viking háborúk korába visz el minket. A könyvsorozatból a BBC és a Netflix készített nagy sikerű tévéadaptációt Az utolsó királyság címmel, amelyet Magyarországon forgattak.

„Mint a Trónok harca, csak a valóságban.”
Observer

Adatok
Raktári kód:
801861
EAN:
9789635822768
Eredeti megnevezés:
The Empthy Throne
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
304
Méret [mm]:
135 x 208 x 25
Hozzászólások
 

Szerző

bernardcornwell.jpg
Bernard Cornwell
A legnevesebb kortárs brit történelmi regény íróként számon tartott Bernard Cornwell 1944-ben született Londonban. Regényeit gondos kutatómunka, árnyalt karakterek és fordulatos történetszövés jellemzik, legyen szó akár a Napóleoni-háborúk idején játszódó Sharpe könyvekről, a 100 éves háború világát életre keltő Grál küldetés sorozatról,avagy az olvasókat a viking kori Angliába elkalauzoló Angolszász históriákról.