Nincs engedélyezve a javascript.
Magyar fátum 1914-1921
Utolsó darab!
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Utolsó darab!
2 175.-
Korábbi ár:
2 465.-
Eredeti ár:
2 900.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Csonkaréti Károly hadtörténész, aki az elmúlt évtizedekben elsősorban az első világháború időszakának hadtörténeti kérdéseiről, haditechnikai eszközeiről fejtette ki írói tevékenységét.
Leírás a könyvről
Csonkaréti Károly hadtörténész, aki az elmúlt évtizedekben elsősorban az első világháború időszakának hadtörténeti kérdéseiről, haditechnikai eszközeiről fejtette ki írói tevékenységét.

A kötet( 1914-1921) szorosan illeszkedik az első világháborúval kapcsolatos társadalom és történettudományi munkák sorába, amely megjelentetésével jelentősen hozzájárul az e korszakkal kapcsolatos ismeretek bővítéséhez.A Magyar fátum az 1918-1921 közötti magyar történelmet eleveníti fel, de bevezetőként az 1941-1915 közötti fronteseményeket is bemutatja egy tartalékos (népfelkelő) főhadnagy feleségéhez írt tábori lapjain keresztül, a bevonulásától a fronton bekövetkezett hősi haláláig. Ezt egészíti ki a veszprémi 31. honvéd gyalogezred története, valamint két hadnagy sógorának néhány lapja a 8. tábori honvéd tüzérezredtől és a cs. és kir. 90. gyalogezredtől.

A szerző a köteten végigvonuló személyes családi motívum mellett felidézi a háttérül szolgáló politikai és hadtörténeti eseményeket: az őszirózsás forradalmat, a padovai fegyverszüneti megállapodást, a Károlyi Mihály által kezdeményezett belgrádi konvenciót, a román, szerb és cseh megszállást, a Magyarországi Tanácsköztársaságot. Trianon történései után olvashatunk a Baranya-bajai Szerb-Magyar Köztársaság kikiáltásáról, a felkelők harcairól Nyugat-Magyarországért, a Lajtabánság létrehozásáról, a magyar kormány küzdelmeiről Baja és Baranya visszaszerzéséért és Sopron megmaradásáért. Ezenkívül megismerjük a két legbátrabb falu, Kerca és Szomoróc, a leghűségesebb város, Sopron és a velencei egyezmény nyomán visszakerült tíz falu történetét is.
Adatok
Raktári kód:
751439
ISBN:
9631266672
EAN:
9789631266672
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
256
Méret [mm]:
154 x 235 x 20
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
520
Hozzászólások