Nincs engedélyezve a javascript.
A Vatikán úrnője
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

A Vatikán úrnője

Olimpia Maidalchini, a titkos női pápa igaz története

Jelenleg nem rendelhető
3 800 helyett
3 230 Ft
15 %
Eleanor Herman (Királyok szeretői, Királynők szeretői) a mára szinte teljesen elfeledett Olimpia Maidalchini történetét göngyölíti fel egy oknyomozó újságíró alaposságával és egy történész objektivitásával.
Leírás a könyvről

Eleanor Herman (Királyok szeretői, Királynők szeretői) a mára szinte teljesen elfeledett Olimpia Maidalchini történetét göngyölíti fel egy oknyomozó újságíró alaposságával és egy történész objektivitásával. A szerző szakértője az uralkodók magánélete körüli vizsgálódásoknak, ám ez a kötet is bebizonyítja, hogy írója nem csupán a titkos vagy kevésbé titkos testi örömök udvari krónikása, de nagyszerűen elemző kutató, aki nem mellesleg lankadatlan lendülettel és élvezetesen mesél a tizenhetedik századi Róma mindennapjairól.

A katolikus egyház történetében kevés kivételes képességű női irányítóról beszélhetünk, de Olimpia Maidalchini mégis megtalálta a módját, hogy a háttérből irányíthassa a legbefolyásosabb pozíció birtokosát - magát a pápát.

Olimpia mindig is jól helyezkedett: vagyonosokhoz ment férjhez, és vagyonosok után lett özvegy. Harmadik házassága révén megismerkedett a félénk Gianbattista Pamphilivel, és éles szemével egyből felfedezte, hogy határozatlan sógora többre érdemes - sokkal többre. Az ambiciózus Olimpiát ekkortól kezdve egyetlen cél vezette: mindent megtett, hogy sógorát pápává választassa, hogy ekként ő maga - egy nő - uralkodjon a Vatikánban...

Adatok
Raktári kód:
146743
ISBN:
9636431310
EAN:
9789636431310
Eredeti megnevezés:
Mistress of the Vatican / The True Story of Olimpia Maidalchini
Megjelenés:
2009.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
528
Méret [mm]:
149 x 201 x 44
Tömeg [g]:
690
Hozzászólások
 
Hasonló termékek