Nincs engedélyezve a javascript.
Károly

Károly

Hét évtized a trón árnyékában

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
7 499.-
Eredeti ár:
9 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A hét évtizedet, majd' egy egész emberéletet édesanyja, Nagy-Britannia királynőjének árnyékában töltő Károly életútja tökéletesen példázza azokat a feszültségeket és ellentmondásokat, amelyek a világ egyik leghosszabb múltra visszatekintő királyságát és annak megítélését jellemzik.
Nemzetközi ajánlók a könyvről

„Sally Bedell Smith tökéletesen érti a brit arisztokráciát és a királyi családot, és pontos, megvilágító erejű megfigyelésekkel formálja újra a Károlyról kialakult közkeletű képet.”

The New York Times

„Többrétegű, árnyalt portré egy komplex, érzékeny, nem egy esetben vizionárius (a fenntartható fejlődésről és életről való elképzeléseit nem is olyan régen még különcségnek minősítették) emberről.

Library Journal

„Remek, átfogó és kiegyensúlyozott életrajz. Erzsébet királynő halála után szerettem volna többet megtudni az új királyról.

Amazon, olvasói vélemény

„Lenyűgöző portré Károlyról, ami megmutatja a jó tulajdonságait, de azokat sem hallgatja el, amelyek folyamatosan bajba sodorták élete során.

Goodreads, olvasói vélemény

Leírás a könyvről
Magányos, az apja elvárásaival küzdő fiú; házasságtörő, elkényeztetett arisztokrata; jövőbe látó királyi sarj és uralkodó, aki a brit monarchia megmentésének záloga lehet. A hét évtizedet, majd' egy egész emberéletet édesanyja, Nagy-Britannia királynőjének árnyékában töltő Károly életútja tökéletesen példázza azokat a feszültségeket és ellentmondásokat, amelyek a világ egyik leghosszabb múltra visszatekintő királyságát és annak megítélését jellemzik.
Sally Bedell Smith, a méltán népszerű Erzsébet, a királynő szerzője többéves kutatómunkán és interjúk százain alapuló életrajzában ezt a rendkívüli életutat tárja elénk. Tanúi lehetünk Károly magányos gyermekkorának, az apja, Fülöp herceg elvárásai jelentette tehernek, nehéz iskoláséveinek, intellektuális kibontakozásának és folyamatos útkeresésének. A szerző emellett részrehajlásmentesen mutatja be Károly és Diana tragikus véget ért házasságát, Kamillával való viszonyát és későbbi házasságát, valamint gyermekeihez fűződő kapcsolatát.
A Károly azt a hús és vér embert kelti életre, akit egészen eddig elfedett előttünk a rideg hagyomány, a királyi csillogás és a szenzációhajhász média.
Adatok
Raktári kód:
803319
EAN:
9789635825714
Eredeti megnevezés:
Prince Charles
Megjelenés:
2023.11.16.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
704
Méret [mm]:
160 x 230 x 50
Tömeg [g]:
1080
Hozzászólások
 

Szerző

Sally Bedell Smith
Sally Bedell Smith
Sally Bedell Smith, a neves amerikai újságíró számos sikeres életrajzot írt már többek között Diana walesi hercegnéről, John és Jacqueline Kennedyről, valamint Bill és Hillary Clintonról, emellett pedig ő írta meg 2017-ben az első mértékadó életrajzot II. Erzsébet utódjáról, III. Károlyról. 1996 óta a Vanity Fair munkatársa, korábban a Time-nál és a The New York Timesnál is dolgozott tudósítóként. Három gyermekével és férjével Washingtonban él.