Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
november 16.
November 16-án folytatódik A korona a Netflixen

November 16-án folytatódik A korona a Netflixen

Megfilmesítés

Végre elérkezett a várva várt pillanat, amikor a Netflix egyik legnagyobb elismerésnek örvendő sorozata folytatódik. Ahogyan azt a Cosmopolitan oldalán is olvashatjuk, a hatodik, azaz záró évadnak is biztosan nagy sikere lesz, amit november 16-án már folytathatunk is, míg a második felét csak december 14-én kezdhetjük darálni. A második részben Vilmos herceg, Katalin hercegné és Harry herceg története is reflektorfényt kap. Erzsébet királynő szerepében három híres színészt is felismerhetünk, Claire Foyt, Olivia Colmant és Imelda Stauntont.

„Az előzetes alapján egyértelműen látszik, hogy a lezárásra készülnek, hiszen mindhárom színésznő szerepel a rövid videóban” – írja a Cosmopolitan.

Ahogyan azt már a plakátokon is láthatjuk, Diana, mint a királyi család elengedhetetlen szereplője, Elizabeth Debicki és Imelda Staunton által megformált karakterként lép majd színre. Továbbá Dominic West Károly herceg, Rufus Kampa Vilmos herceg, és Flynn Edwards Harry herceg szerepében fog feltűnni. Milyen változásokra számíthatunk az új évaddal? Vilmos herceg és Kate Middleton felnőtt „énjei” is megjelennek végre a hatodik évadban. Sőt, Vilmos herceget kettő színész, McVey és Bellamy fogja játszani a két különböző életkori szakasz ábrázolása okán.

 „A korona II. Erzsébet királynő uralkodását kíséri végig a 20. század második felét formáló események tükrében

Az eddigi információk alapján elgondolkozhatunk, vajon a királyi család életének velünk párhuzamosan zajló napjai részei lesznek-e valamilyen formában a történetnek, azonban a válasz határozott nem. Így tehát Meghan, Sussex hercegnője nem fog megjelenni a történetben, annak ellenére, hogy a 2000-es évekbe bepillantást nyerünk. Az 1997 és 2005 között történtekről kaphatunk képet, köztük olyan nagy történelmi eseményekkel, mint Diana hercegné temetése, Katalin hercegné és Vilmos herceg még bimbódzó kapcsolata, sőt ha a madarak helyesen csicseregték, a forgatókönyv szerint Károly király és Kamilla királyné esküvője zárja a sorozatot.

Ahogyan a BAZAAR is megírta:

„A korona egy szerelmes levél neki, és egyelőre nincs mit hozzátennem, csak csöndet és tiszteletet. Azt hiszem, tiszteletből is abbahagyjuk a filmezést” – mondta Morgan a Deadline-nak, II. Erzsébet királynő halálára utalva.

A királynő halála után szünetet tartottak a forgatásban, 2022. szeptember 9-től. Majd ahogy a temetés megtörtént, 2022. szeptember 23-án újult erővel láttak neki a munkálatoknak. Amit az is alátámaszt, hogy szeptember 22-én lencsevégre kapták Elizabeth Debickit egy csónakban Spanyolországban, egészen pontosan Palma gyönyörű vidékén. Ráadásul mellette állt Rufus Kampa is, aki a 15 éves Vilmos herceg szerepét kapta a sorozatban. Diana hercegné ikonikus vörös ruháját sem sikerült eltakarni a kamera elől, amit az egyik utolsó hivatalos megjelenése alkalmával viselt 1997 júliusában a harrow-i Northwick Park & St. Mark's Hospitalban. Diana hercegné temetésének jelentős szerepet szánnak, ahogyan annak idején a médiában is. A rendezők a legnagyobb érzékenységgel próbálják kezelni a nem túl egyszerű témát, és bár maga az ütközés nem szerepel majd a képernyőkön, a közvetlen megelőző és azt követő események mély nyomot hagynak majd a nézőkben, ahogyan az egész sorozat eddig is tette. Korra, nemre és hovatartozásra való tekintet nélkül mindenkinek az egyik kedvencévé vált a valóságra alapozó történet, mely egy egész család életét öleli fel több generáción keresztül, és egy egész világ számára meghatározó információkat ad át.

Ha igazán szereted a Netflix-sorozatot, ezekbe a könyvekbe érdemes belepillantani!

Attól függően, hogy maga a királyi család története, a történelmi események vázlatának alakulása, Diana hercegné tragikus halála érdekel, vagy hogy a királyi családba születés mekkora teher, a Moobius oldalán számtalan lehetőséget kínálunk, hogy megtaláld ebben a témában a számodra leginkább érdekes könyvet. Pár példa a sok közül:

A szintén 2023.novemberben megjelenő Károly – Hét évtized a trón árnyékában című Sally Bedell Smith-könyv kiválóan szemlélteti a királyi családhoz tartozásnak napfényes és árnyékos oldalát egyaránt. Mindazt a lelki megterhelést, melyet édesapja, majd a szerelmi életének alakulása jelentett, amellett, hogy a nyilvánosság előtt is tökéletesnek kellett tűnnie, sőt idővel saját gyermekeivel sem sikerült szoros kapcsolatot kialakítania.

Károly

Károly

Hét évtized a trón árnyékában

Sally Bedell Smith
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.16.
A hét évtizedet, majd' egy egész emberéletet édesanyja, Nagy-Britannia királynőjének árnyékában töltő Károly életútja tökéletesen példázza azokat a feszültségeket és ellentmondásokat, amelyek a világ egyik leghosszabb múltra visszatekintő királyságát és annak megítélését jellemzik.

Egy másik rangosnak tekinthető mű a témában Kamilla, Anglia királynéja, melyet kivételesen nem Sally Bedell Smith, hanem Angela Levin vetett papírra. Diana hercegné történetén túl a Camilla Shandről szóló történet is megérdemli a reflektorfényt. Egészen a gyerekkorától mutatja be személyiségének alakulását. Sokan csak a szerető alakját látják benne, de ettől sokkal többet rejt a személye. Saját életét uraló, magabiztos és intelligens nő, akire sokan felnéznek.

Kamilla, Anglia királynéja

Kamilla, Anglia királynéja

Számkivetettből királyi társ

Angela Levin
Alexandra Kiadó (A), 2023.05.02.
Angela Levin, az egyik legismertebb brit királyi tudósító Kamilla rendkívüli életútját írta meg hiánypótló könyvében. Nélkülözhetetlen olvasmány azoknak, akik szeretnének betekintést nyerni a brit monarchia történetének legújabb fejezetébe.

„Kiegyensúlyozottnak, igazságosnak és nagyon érdekesnek találtam ezt a könyvet. Miután éveken keresztül csak csúnya, gyűlölködő megjegyzéseket lehetett olvasni olyan emberektől, akik nem is ismerik Kamillát, jó volt egy olyan életrajzot kézbe venni, amelyet az őt ténylegesen ismerő személyek véleménye és tapasztalatai alapján írtak” – olvashatjuk az Amazon oldalán a sokatmondó olvasói véleményt.