Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
február 2.
A brit királynő online könyvklubjának hamarosan podcastváltozata lesz

A brit királynő online könyvklubjának hamarosan podcastváltozata lesz

A könyves világ hírei

Kamilla királynétól soha nem állt távol a jótékonykodás és az arra rászoruló szervezetek megsegítése. Trónra lépése után sem hagyott fel jó szokásával. Titulusa elnyerésével csak még inkább szeretne jótékony ügyekért kiállni, és ezekre jobban felhívni az emberek figyelmét. Ennek folyományaként jött létre a The Queen’s Reading Room jótékonysági szervezet. Mindamellett, hogy Kamilla királyné ezzel a kezdeményezéssel szeretné elmélyíteni szerepét az irodalomban, fontos céljának tartja, hogy segítsen az embereknek kialakítani egy mély kapcsolatot az olvasással, hiszen ő maga is úgy vallja, hogy az olvasás megszínesíti az életünket. The Queen’s Reading Room Instagram-fiókként indult még a Covid–19 idején, és azóta 167 ezer követőt szerzett magának. Most ez az online könyvklub podcastváltozatot is kap, amely 2024. január 8-án jelentette meg első epizódját.

kmailla2.jpg

A podcast házigazdája a The Queen’s Reading Room vezetője, Vicki Perrin lesz. A podcast részeiben Kamilla királynő is tiszteletét teszi, hogy a könyvekről beszélgessenek, és a királynő megoszthassa tapasztalatait és észrevételeit az olvasott könyvekkel kapcsolatban. Már előre közölték, hogy a podcast vendégei között olyan irodalmi alakok fognak feltűnni, mint Dame Joanna Lumley vagy Ann Patchett. A legelső rész díszvendége pedig nem más, mint Ian Rankin krimiíró volt; megjelentetnek majd egy vele készült interjút.

„Semmi sem hasonlítható egy jó barát könyvajánlójához; de még jobb, ha a könyvet ajánló személy az egyik kedvenc szerzőnk vagy egy általunk csodált személy. Remélem, hogy ez a podcast új irodalmi kalandokra ösztönzi a hallgatókat, és segíti a könyvek rajongóit, hogy megtalálják azokat a köteteket, amelyek beindítják a fantáziájukat.” (Vicki Perrin a podcastról)

A könyvek és az irodalom iránt rajongók már nagy lelkesedéssel várták a podcastot, amely remek indíttatás arra, hogy az emberek közelebb kerüljenek az olvasáshoz, vagy jobban megismerhessék Anglia újdonsült királynéját, Kamillát. Aki esetleg nemcsak a királynő könyvajánlóira kíváncsi, hanem többet megtudna a múltjáról, annak kellemes olvasmányt nyújthat Angela Levin Kamilla királynéról írt részletes önéletrajza, a Kamilla, Anglia királynéja.