Nincs engedélyezve a javascript.
Széchenyi István gróf élete és kora

Széchenyi István gróf élete és kora

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
2
9 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Széchenyi Istvánról sokat tudunk: egy évi jövedelmét ajánlotta föl a Magyar Tudományos Akadémia felállítására, ő álmodta meg a Lánchidat, megírta a reformkor alapművét, a Hitelt. Kossuth Lajos szavaival: ő a "Legnagyobb magyar".
Leírás a könyvről
Széchenyi Istvánról sokat tudunk: egy évi jövedelmét ajánlotta föl a Magyar Tudományos Akadémia felállítására, ő álmodta meg a Lánchidat, megírta a reformkor alapművét, a Hitelt. Kossuth Lajos szavaival: ő a "Legnagyobb magyar".

Vajon tudjuk-e, hogy az 1825-1827. évi országgyűlés idején lóversenyt és kaszinót szervezett, hogy angol barátaival - az úri társaság csodálkozására - Bécsből Pozsonyig evezett. Hogy romantikus rajongással szeretett egy férjes asszonyt? Valóban ismerjük őt?

A könyve tényekre, Széchenyi leveleire, naplójára alapozva mutatja be az író-politikus mellett az embert. A mintegy 200 képet tartalmazó könyvből megismerkedhetünk a reformkor legmozgékonyabb személyiségével. Széchenyivel, aki fölkarolta a dunai és balatoni gőzhajózást, a gőzmalom- és hajógyár-alapítást. Sikeres vállalkozó is volt. Korszerűsítette és jövedelmezővé tette birtokát, és hasznot hozó befektetéseket tett. Hitte és gyakorolta, hogy az egyén boldogulása a köz javát is szolgálja. Mindeközben a gróf igazi sportember volt, aki ötvenhat évesen uszályokat kerülgetve úszott a Dunában, rendszeresen lovagolt és szívesen sétált a Gellérthegyen. A könyvet olvasva szinte látjuk, amint jellegzetes alakja feltűnik a pest-budai utcán. Lehet, hogy a Gyáralapító Társaság vagy a Magyar Mezőgazdasági Egyesület ülésére igyekszik, esetleg a Csónakdába vagy a Pesti Gyepre siet.

A könyv történelmi hűségre törekedve, színesen mutatja be Széchenyi életét és alkotásait. Nyomon követi álmainak megvalósulását, mindazt, ami a következő nemzedékek számára a mába érően kijelölte a polgárosodás útját Magyarországon.
Adatok
Raktári kód:
707515
ISBN:
9639705791
EAN:
9789639705791
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
200
Méret [mm]:
247 x 296 x 18
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
1320
Hozzászólások