Nincs engedélyezve a javascript.
Eva Braun elsüllyedt élete
Elolvastam
Tetszik

Eva Braun elsüllyedt élete

Nem rendelhető
4 500 helyett
3 825 Ft
3+2
Hitlerről több száz kötetet írtak, az Eva Braunról szóló művek egy kézen megszámolhatók. Ki volt ő? A szerző német, angol és amerikai levéltárak kevéssé ismert dokumentumait tárta föl, a Braun család ritkán megszólaltatott tagjaival beszélgetett. Újságíróként és nőként újszerű szempontok alapján elemzi Eva Braun élettörténetét.
Leírás a könyvről

Adolf Hitlerről több száz kötetet írtak, az Eva Braunról szóló művek egy kézen megszámolhatók. Ki volt Eva Braun? A Harmadik Birodalom idején nemcsak a német közemberek nem ismerték a nevét, hanem a náci vezérkar sok tagja sem volt tisztában a Führer udvartartásában betöltött szerepével, és a brit titkosszolgálat állítólag még 1944 júniusában is Hitler egyik titkárnőjének hitte - részben a híresen jól működő náci cenzúra miatt, részben azért, mert Hitler maga is gondosan óvta a csak a népének élő vezér imázsát. Eva Braun zárdából frissen kikerült, szerény tizenéves lány volt, amikor Heinrich Hoffmann-nak, a Führer egyik legrégibb hívének és kedvenc fényképészének boltjában Hitler a harmincas évek elején megismerte, majd több mint egy évtizeden keresztül Hitler titkolt szeretője, a közös öngyilkosságukat megelőző harminchat órában pedig kétséget kizáróan a felesége. A vég közeledtével mintegy varázsütésre bukkant fel Hitler oldalán, utolsó napjainak történetét szinte óráról órára rekonstruálhatjuk, élete nagy részében azonban rejtőzködni kényszerült, ezért a vele foglalkozó történészek vajmi kevés elsődleges forrásra támaszkodhatnak. Naplójának fennmaradt részei, az általa készített számos fénykép és filmfelvétel, valamint a családjának és környezetének tagjaitól származó visszaemlékezések alapján azonban meglehetősen pontos képet alkothatunk különös életútjáról.
Az anyai ágon német származású Angela Lambert Angliában született és él. Neves újságíró, számos díj birtokosa, műveit kilenc nyelvre fordították le. E hiánypótló könyve megírásához példás kutatómunkát végzett: német, angol és amerikai levéltárak kevéssé ismert dokumentumait tárta föl, a Braun család ritkán megszólaltatott tagjaival beszélgetett. Újságíróként és nőként érdekes és újszerű szempontok alapján elemzi Eva Braun élettörténetét, Hitlert mint magánembert, a náci vezetőket, és a Harmadik Birodalom hétköznapjait.

Adatok
Raktári kód:
194149
ISBN:
9630783651
EAN:
9789630783651
Eredeti megnevezés:
The Lost Life of Eva Braun
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
616
Méret [mm]:
160 x 235 x 45
Tömeg [g]:
860
Hozzászólások