Nincs engedélyezve a javascript.
Jenny Marx, avagy az ördög felesége
Olvastam
Kedvenc könyvem
Szeretnék értesítést kapni, ha ismét rendelhető

Jenny Marx, avagy az ördög felesége

Jelenleg nem rendelhető
2 100 helyett
1 470 Ft
30 %
Az előkelő porosz nemesi családból származó Jenny von Wesphalen, a trieri szalonok ünnepelt szépsége végzetesen beleszeret a már ifjan is feltűnően értelmes és zsarnoki hajlamú Karl Marxba. A vonzalom kettejük között egy életre szól. S hogy milyen is volt ez az élet? Francoise Giroud, a hazánkban is ismert francia író könyvéből kiderül.
Leírás a könyvről

Jenny nem tudta, hogy férjéből az lesz majd, aki: bálvány, és hogy csak a nagy vallásalapítóknak kijáró tisztelet övezi egykor: "Nem sejtheti, hogy férje nevében barbár rendszerek épülnek majd... Csak annyit tud, hogy a férj nem közönséges szellemi erővel van megáldva... Jenny és Karl Marx együtt ítélték magukat kárhozatra."
E "kettős kárhozat" - megannyi családi furcsasággal és tragédiával átszőtt - története ez a könyv. A házastársak sorsa olyannyira összefonódott, hogy Karl alig több mint egy évvel élte túl felesége halálát.
Ami Karl Marx életművéből elporladt és fennmaradt, azt egyaránt "Jenny vére táplálja". Olykor megelégelte sorsát, és felsikoltott: "Inkább lennék halott, mint hogy továbbra is így kelljen élnem..." Karl azt felelte: "Igazad van. Megértelek; minden terád szakad..."

Adatok
Raktári kód:
179826
ISBN:
963077870X
EAN:
9789630778701
Eredeti megnevezés:
Jenny Marx ou la femme du diable
Megjelenés:
2005.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
228
Méret [mm]:
130 x 190 x 16
Tömeg [g]:
300
Hozzászólások
 

Szerző

Françoise Giroud
Hasonló termékek
Kereséseid alapján neked ajánljuk