Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. december 1.
Karácsonyi ajándékötletek fiataloknak, tiniknek

Karácsonyi ajándékötletek fiataloknak, tiniknek

Könyvajánló

Tiniknek ajándékot venni nem kis fejtöréssel jár: már nem gyerekek, de még nem is felnőttek – néha igazán nehéz eldönteni, mivel is lepjük meg őket. Könyvekkel azonban nem lőhetünk mellé. Sőt, akár újabb beszédtémaként szolgálhatnak az ünnepi asztalnál! Rövid könyvajánlónkkal segítünk, hogy olyan ajándékot válassz, amellyel valóban örömet okozhatsz tinikorú gyermekednek.

1. Leiner Laura: Állj mellém

Ha ifjúsági irodalomról van szó, Magyarország legnépszerűbb ifjúsági szerzője, Leiner Laura könyveivel nem lőhetünk mellé! Legújabb regényében a végéhez közeledik az Iskolák Országos Versenye, a négy kitaszított szirteses diák pedig rendületlenül menetel a döntő felé. Sára, Vivi, Rajmund és Dominik határozott céllal érkeztek a versenyre: meg akarják nyerni a kupát, ezzel bizonyítva, hogy ők többek, mint néhány múltbéli hiba.

Napról napra egyre szorosabb barátság fűzi össze a piros csapat tagjait a Hortobágyon, ahol az elszántság, a taktikázás, néha pedig a megérzésük az, ami továbbsegíti őket a következő körbe. Kérdés, hogy ez elegendő-e a végső győzelemhez.

Az Iskolák Országos Versenye befejező kötetében kiderül, hogy Kocsis jól döntött-e, amikor Sárát, Vivit, Rajmundot és Dominikot választotta a címvédő csapatba, és lesz-e másodszor is „Nyertes Szirtes”, emellett arra is fény derül, hogyan alakul a még függőben lévő kapcsolat…

Állj mellém
Gyereknapi akció

Állj mellém

Leiner Laura
Carta TEEN Kiadó, 2021.11.24.
Iskolák versenye 2.
A végéhez közeledik az Iskolák Országos Versenye, a négy kitaszított szirteses diák pedig rendületlenül menetel a döntő felé. Sára, Vivi, Rajmund és Dominik határozott céllal érkeztek a versenyre: meg akarják nyerni a kupát, ezzel bizonyítva, hogy ők többek, mint néhány múltbéli hiba.

2. Tracy Wolff: Sóvárgás

A világtól elzárt Katmere Akadémia nem egy átlagos bentlakásos iskola: a folyosóin boszorkányok, vámpírok és alakváltók nyüzsögnek. A színfalak között ádáz küzdelem dúl a lények között. Szülei halála után ebbe a világba csöppen egyedüli halandóként Grace.

Grace hamarosan megismerkedik az iskola legveszélyesebb lakójával, Jaxon Vegával, a vámpírral, aki nagyon rég engedett közel magához bárkit. Egy furcsa, ellenállhatatlan erő azonban vonzza a lányhoz. A vámpír magánya mögött életveszélyes titkok rejlenek, Grace pedig egyre biztosabb abban, hogy nem véletlenül került az Akadémiára – hanem csalinak egy halálos játszmában.

Sóvárgás

Sóvárgás

Tracy Wolff
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.10.01.
Sóvárgás
A világtól elzárt Katmere Akadémia nem mondható átlagos középiskolának. Az exkluzív bentlakásos iskola folyosóit alakváltók, boszorkányok és vámpírok járják, a szülei tragikus halála után idekerülő Grace pedig egyetlen dolgot tud biztosan: egyedüli halandóként egyáltalán nem tartozik ide.

3. Nancy Springer: Enola Holmes – A különös krinolin esete

A Netflix-film elsöprő nemzetközi sikere után Sherlock Holmes lendületes kishúga, Enola kalandjai a magyar olvasók szívét is meghódították. A sorozat legfrissebb kötetében a tét ezúttal szeretett házinénije, egyben pótanyja élete.

Enola Holmesnak manapság nem túl sok jut családjából; anyja eltűnt, kedvenc bátyja, Sherlock elől pedig bujkálnia kell. Nem csoda, hogy a már majdnem teljesen süket, a konyhaművészet terén komoly kihívásokkal küzdő, ám aranyszívű házinénijét, Mrs. Tuppert tekinti egyfajta pótanyának. Ám egy nap legnagyobb rémületére arra ér haza, hogy Mrs. Tuppert elrabolták. Ki tehetett ilyet, és miért? És mi köze van ehhez a krími háború zavaros históriájának, illetve a legendás ápolónőnek, Florence Nightingale-nek?

Enola Holmes - A különös krinolin esete

Enola Holmes - A különös krinolin esete

Nancy Springer
Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat ötödik része.
Enola Holmes újabb halálos rejtélybe keveredik: a tét ezúttal szeretett házinénije, egyben pótanyja élete.

4. Meg Rosoff: Just in Case – Sorsbújócska

Hogyan sújthat le ránk a Sors? Hogyan tudjuk kicselezni? Mondjuk úgy, hogy egyszerre minden eshetőségre gondolunk, és akkor nem marad fogása rajtunk, és békén hagy? Ki tudja… a biztonság kedvéért érdemes lenne megpróbálni! Valahogy így okoskodik Justin, akit korábban Davidnek hívtak, miután a fejébe veszi, hogy a Sors a fejébe vette, hogy végez vele. Első körben nevet és stílust változtat, aztán örökbe fogad egy képzeletbeli kutyát, akivel nekivág, hogy elmeneküljön a Sorsa elől…

Meg Rosoff számos elismerésben részesült regénye szentimentalizmus nélkül, humorral ábrázolja a kamaszkori szorongást.

Just in Case - Sorsbújócska
Gyereknapi akció

Just in Case - Sorsbújócska

Meg Rosoff
Európa Könyvkiadó, 2021.11.20.
Európa Kapszula Könyvtár
Meg Rosoff (1956) bostoni születésű amerikai írónő, de 1989-ben végleg átköltözött Londonba. A reklámszakmában töltött tizenöt év után jelenik meg a Majd újra lesz nyár című első regénye, amely rögtön világsiker lett. Második regénye, a Just In Case – Sorsbújócska szentimentalizmus nélkül, humorral ábrázolja a kamaszkori szorongást.

5. Michelle Harrison: Egy leheletnyi boszorkányság

A nagy sikerű Egy csipetnyi mágia folytatásában a családi átok megtörése után a Widdershin nővérek elhagyhatják börtönüket, Hollókő szigetét. Ám a testvéreknek különleges érzékük van a kalandok megtalálásához, így amikor egy titokzatos lány érkezik Zsivány Zsebbe, újabb bonyodalomba keverednek.

Kisvártatva Charlie-nak nyoma vész, Betty és Fliss ádáz kalózokkal, kísértetjárta hajóronccsal és egy leheletnyi boszorkánysággal megspékelt útja pedig egy rejtélyes szigetre vezet. Ki rabolhatta el a nővérüket, és vajon megtalálják, mielőtt túl késő lenne?

Egy leheletnyi boszorkányság
Gyereknapi akció

Egy leheletnyi boszorkányság

Michelle Harrison
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.18.
A családi átok megtörése után a Widdershin nővérek elhagyhatják börtönüket, Hollókő szigetét. Ám a testvéreknek különleges érzékük van a kalandok megtalálásához, így amikor egy titokzatos lány érkezik Zsivány Zsebbe, újabb bonyodalomba keverednek.