Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. november 9.
Könyvklubot indít a Netflix a feldolgozásai mellé

Könyvklubot indít a Netflix a feldolgozásai mellé

Megfilmesítés

A Netflix újabb és újabb ötletekkel rukkol elő, hogy megtartsa az előfizetőit, és újakat szerezzen. A streamingszolgáltató nemrég játékfejlesztő stúdiót vásárolt, hogy beléphessen a mobiljátékos piacra. Most pedig könyvklubot indít, hogy a nézők kedvet kapjanak az eredeti művek elolvasásához is.

A Netflix milliárdos haszonnal készít filmfeldolgozásokat irodalmi művekből, elég csak a Bridgerton családra vagy A vezércselre gondolni – utóbbi a megjelenése után 37 évvel került fel a The New York Times bestsellerlistájára a sorozatnak köszönhetően. Könnyen kitalálható, hogy a Netflix Könyvklubban olyan kötetekről fognak beszélgetni, amelyekből hamarosan feldolgozás érkezik. A könyvklub műsorvezetője az Orange Is the New Black színésznője, Uzo Aduba lesz.

A műsorban az eredeti szöveggel foglalkoznak majd, hogy minél többen kedvet kapjanak az adott könyv elolvasásához.

Az aktuális köteteket havonta jelentik be, és ahogy haladnak a nézők a könyvvel az adott hónapban, Aduba beszélget majd a stábtagokkal és mindazokkal az alkotókkal, akik részt vettek az adaptációs folyamatban.

A könyvklub első adása élő közvetítésben, november 16-án látható majd a Still Watching Netflix elnevezésű YouTube-csatornán. Ebben Nella Larsen Passing című kötetéről lesz szó, amelyben olyan fekete nőkkel foglalkozik, akik elég világos bőrűek ahhoz, hogy fehérnek higgyék őket. A regényből készült dráma Tessa Thompson és Ruth Negga főszereplésével november 10-től megtalálható a streamingóriás kínálatában.

Ha már a műsor elindulása előtt szeretnél elolvasni egypár sikeres Netflix-adaptáció alapjául szolgáló könyvet, a Moobius oldalán bőven találsz.

Olvashatod Arséne Lupin és Enola Holmes kalandjait, elmerülhetsz a Vágyak/Valóság alapjául szolgáló túlfűtött regényekben, esetleg kitekinthetsz a függöny mögül a Nő az ablakban főszereplője mellett állva, ha pedig romantikára vágynál, Az utolsó szerelmes levél nyomába eredhetsz.

Arsene Lupin kalandjai

Arsene Lupin kalandjai

Maurice Leblanc
Cartaphilus Könyvkiadó, 2021.
Arsene Lupin akár a bűnözők Sherlock Holmesa is lehetne: briliáns, rendíthetetlen és vakmerő. Emellett született úriember: elegáns, karizmatikus, nagyvonalú… és persze a nők odaadó híve.
Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Enola Holmes - Az eltűnt Márki esete

Nancy Springer
L&L Kiadó, Carta TEEN Kiadó
Enola Holmes rejtélyes ügyei
Az Enola Holmes rejtélyes ügyei-sorozat első része.
Amikor Sherlock Holmes ifjú húga, Enola Holmes tizennegyedik születésnapján rádöbben anyja eltűnésére, tudja, egyedül ő találhatja meg. Bátyja, Mycroft, bentlakásos iskolába küldené a lányt, míg Sherlock nyomozásba fog, ám Enolának más tervei vannak.
44 fejezet 4 férfiról

44 fejezet 4 férfiról

Egy bevállalós pszichológusnő feljegyzései

B.B. Easton
Pioneer Books, 2021.
Egy iskolapszichológusnak nem illik könyvet írni a szexről, mert az sokak szerint erkölcstelen lenne. Szerencsére az erkölcs soha nem volt az erősségem. Miután éveken keresztül igyekeztem feldobni a szexuális életemet, felhagytam a próbálkozással, és inkább naplóírásba fogtam.
Nő az ablakban
Akciós filmes kedvencek

Nő az ablakban

A.J. Finn
Alexandra Kiadó (A), 2021.04.21.
Anna Fox magányosan tengeti életét New York-i házában. Férje és lánya nincsenek már vele, agorafóbiája miatt pedig képtelen kilépni az utcára. Négy fal közé szűkült élete idegenekkel való csetelésből, régi filmek bámulásából, ivásból és a szomszédok figyeléséből áll. Amikor Russellék, egy tökéletes család költözik az út másik oldalára, Anna újra bepillanthat a családi boldogságba.
Az utolsó szerelmes levél

Az utolsó szerelmes levél

Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó
"…ha van valakid, aki megért, aki vágyik rád, aki önmagadnál is jobbnak lát - ez a legcsodálatosabb ajándék."
Ellie századunk tipikus szinglije, aki az újságírói karrierje nyújtotta biztos jövedelmének és baráti társaságának köszönhetően alapvetően élvezi független életét. Jó kedélyét csupán egyetlen dolog árnyékolja be: egy nős, családos férfiba szerelmes.