Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
március 20.
Nem tudod, mit ajándékozz húsvétra? Eleged van a sok édességből?

Nem tudod, mit ajándékozz húsvétra? Eleged van a sok édességből?

Könyvajánló

Hamarosan újból beköszönt a húsvéti ünnepi időszak, amely a keresztény hagyományok megőrzése mellett remek alkalom a családi összejövetelekre. Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kisebb korosztálynak egy izgalmakkal és felfedezésekkel teli időszak is, hiszen a tojáskeresés mellett rengeteg meglepetés várja őket. Hogy ez az ünnep ne csak az édességekről szóljon, figyelmetekbe ajánlunk pár könyvet, amelyek könnyen belopják magukat a gyerkőcök szívébe, ezáltal még tartalmasabb lehet a közös időtöltés. Idei húsvéti könyvajánlónkban a tinédzser korosztályra is gondoltunk.

Laura Baker: 5 perces bűvös mesék

Hat gyönyörűen illusztrált, kedves mese a kis álmodozóknak, amelyek az unikornisok, sellők és boszorkányok világába repítenek, hogy esti meséléssel végződjön az ünneplés.

5 perces bűvös mesék
Gyereknapi akció

5 perces bűvös mesék

Laura Baker
Alexandra Kiadó (A), 2021.10.25.
Számos varázslatos kaland vár rád az üveghegyen túl, ahol unikornisok, sellők és boszorkányok élnek, és a kissárkányok folyton kalamajkát okoznak.

100 magyar népmese

Ha a klasszikus vonalat szereted, tökéletes választás a 100 magyar népmese válogatás Jankovics Marcell – a rajzfilmsorozatból megismert, és – mára ikonikussá vált illusztrációival. Ebben a különleges kiadásban a sorozat mindegyik, valaha megjelent meséje helyet kapott, ezzel gazdagítva, mélyítve a kicsik kulturális tudását.

100 magyar népmese

100 magyar népmese

A Magyar népmesék sorozat teljes kiadása

Alexandra Kiadó (A), 2015.
100 mese
A Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincsünk: ezeken a meséken több generáció felnőtt már, a sorozat zenéje, a főcím ágról ágra szálló madara mindannyiunk közös élménye és emléke. A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez népmesei hagyományunkat.

Nyuszi kicsi szíve

A legkisebbeknek ajánljuk ezt a húsvéti könyvet, amely a taktilis érzékelést fejleszti a simogatható és sípolós oldalakkal, ezért ideális azoknak, akik még csak most ismerkednek a betűkkel és a mesékkel.

Nyuszi kicsi szíve
Gyereknapi akció

Nyuszi kicsi szíve

Alexandra Kiadó (A)
Nyuszi kicsi szíve Nyuszi sok mindent szeret, de egyvalamit mindennél jobban. Kövesd a bolyhos szívecskét, és megtudod, mi az! Ha megnyomod a szívet, még sípol is! Ugye, milyen édes?

Alex Suli – Alex Bemutatja a jeles napokat

Ebben a kötetben az Alex Suli kíváncsi szurikátája ismerteti meg a gyerekeket a jeles napokkal, mint például a pünkösd, a Föld napja, vagy éppen Lőrinc napja. Emellett a könyv játékos fejlesztő feladatokkal segít a gyerekeknek észben tartani a jeles napokat és hagyományokat.

Alex Suli - Alex bemutatja a jeles napokat

Alex Suli - Alex bemutatja a jeles napokat

Ünnepnapok 2-4. osztály

Oszoli-Pap Márta
Alexandra Kiadó (A)
Alex Suli
Az iskolában rengeteg jeles nappal találkozhatsz, és bizony szinte mindennek van világnapja!

Galia Bernstein: Iza és Csili – avagy a nagy kutyakomédia

Az Iza és Csili egy kiskutya és gazdájának kalandos történetét írja le, akik, bár a versenyeken való díjakra hajtanak, sokkal értékesebb dolgokra lelnek, amikor a saját útjukra lépnek.

Iza és Csili
Gyereknapi akció

Iza és Csili

avagy a nagy kutyakomédia

Galia Bernstein
Alexandra Kiadó (A), 2023.11.02.
III. Kennelfalvi Csilivári Jácint családja sokszoros versenygyőztes. De amikor a kiskutya gazdit talál magának, egyikük sem érzi úgy, hogy díjak begyűjtésére születtek volna. Vajon hogyan szerepelnek majd az első bemutatójukon?

A. F. Steadman: Skandar és az unikornistolvaj

Skandar azon kevés szerencsések közé tartozik, akik kikelthetnek egy unikornist. Ám amikor álma végre valóra válna, váratlan veszély támad. Egy elvetemült, mindenre elszánt ellenség ellopja a Sziget legnagyobb hatalmú unikornisát, és a kétségbeesett küzdelembe belebonyolódó Skandar olyan titokra lel, amely egész világát elpusztíthatja… Szokatlan hősök, pusztító mágia, ádáz égi csaták és vérszomjas unikornisok; ettől a bámulatos fantasysorozattól szárnyalni fog a szíved!

Skandar és az unikornistolvaj
Gyereknapi akció

Skandar és az unikornistolvaj

A.F. Steadman
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.28.
Skandar
Szokatlan hősök, pusztító mágia, ádáz égi csaták és vérszomjas unikornisok; ettől a bámulatos fantasysorozattól szárnyalni fog a szíved!

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Új kiadásunkban friss, szívet melengető illusztrációk segítségével élvezhetik Molnár Ferenc remekművét a fiatalabb és az idősebb olvasók egyaránt.

A több mint száz éve íródott A Pál utcai fiúk a magyar irodalom élő klasszikusává érett. Molnár Ferenc humora, kifinomult karakterábrázolása és a regény témái – hűség, barátság, összetartás – kortalanná, a mai iskolások számára is élvezhetővé és mélyen átélhetővé teszik a történetet. Nem véletlen, hogy A Pál utcai fiúk az egyik legismertebb és legolvasottabb magyar regény külföldön, több országban is kötelező vagy ajánlott olvasmány.

A Pál utcai fiúk
Gyereknapi akció

A Pál utcai fiúk

Molnár Ferenc
Alexandra Kiadó (A), 2023.01.25.
A több mint száz éve íródott A Pál utcai fiúk a magyar irodalom élő klasszikusává érett. Új kiadásunkban friss, szívet melengető illusztrációk segítségével élvezhetik Molnár Ferenc remekművét a fiatalabb és az idősebb olvasók egyaránt.