Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. október 12.
Öt romantikus regény, ami az őszi esős időben is megmelengeti a szívedet

Öt romantikus regény, ami az őszi esős időben is megmelengeti a szívedet

Könyvajánló

Az igaz barátság, a Nagy Ő vagy önmagunk megtalálása – minden romantikus történet elolvasásával többek leszünk! Te melyiket választod? Most összegyűjtöttük olvasóinknak, melyik könyveket nem érdemes kihagyni az őszi olvasmánylistáról!

1. Milly Johnson: Légvárak és régiségek

Ha kedveled a romantikus stílust, egészen biztosan találkoztál már Milly Johnson nevével. A brit írónő egyedi, elbűvölő írásmódjával hamar megragadja az olvasó figyelmét, életszerű történetei és hétköznapi karakterei pedig még a könyv elolvasása után is sokáig szép emlékként megmaradnak a szívünkben. Milly Johnson legújabb könyvében, a Légvárak és régiségekben egy sikeres bankár egy halálközeli élmény után rádöbben, többet akar az élettől, mint amit addig elért. A több pedig régi álma megvalósítását, egy régiségbolt nyitását jelenti. A sors azonban mást is az útjába sodor: egy váratlan szerelmet. Vajon megérdemel két házas, a múlt sebeit hordozó ember egy utolsó esélyt a boldogságra?

Légvárak és régiségek

Légvárak és régiségek

Milly Johnson
Pioneer Books
Van amikor egy halálközeli élmény ad egérutat a boldogsághoz
Lewis Harley menő befektetési bankár, ám egy szívroham rádöbbenti, hogy többet akar az élettől, így felépülése után belevág régi álma megvalósításába, és régiségboltot nyit.

2. Nina George: Kis francia bisztró

Nina George különleges romantikus története egy olyan élethelyzetből indul, ahonnan nehéz elképzelni a boldog befejezést: a 60 éves Marianne úgy dönt, véget vet kiüresedett életének, és egy párizsi utazás során a Szajnába veti magát. A sors azonban másképpen akarja, és Mariannét megmentik. Innentől apró véletlenek egész sorozata vezet ahhoz, hogy Marianne egy kis bretagne-i halászfaluba utazik, és eredeti terve helyett – hogy eggyé válik a tengerrel – szép lassan felismeri az élet apró örömeit, és egy jóképű festővel való találkozás hatására megtalálja a bátorságot, hogy új életet kezdjen. A saját életét. A könyv inspirációt adhat bárkinek, aki elveszettnek érzi magát a világban, ékes bizonyítéka annak, hogy a megfelelő környezetben könnyebb meglátni a dolgok napos oldalát.

Kis francia bisztró

Kis francia bisztró

Nina George
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Legyen már vége! - ez a legmélyebb vágya Mariannénak, a kiüresedett házasságban élő hatvanéves német nőnek, amikor meghozza élete első saját döntését, és egy párizsi utazáson a Pont Neuf-ről a Szajnába veti magát. A sors azonban másképp akarja: Mariannét megmentik. Kórházba kerül, ahol váratlanul nagy hatással van rá egy kis bretagne-i halászfalut ábrázoló kép.

3. Lara Prescott: Titkos útjaink

Előfordul, hogy egy könyvben nem a szerelmi szál kapja a legfontosabb szerepet, ugyanakkor anélkül mégsem lenne teljes a történet. Lara Prescott könyve, a Titkos útjaink egy lehengerlő történelmi regény, melyet sokan az idei év irodalmi szenzációjaként tartanak számon, és többek között a Reese Witherspoon Könyvklub is az olvasók figyelmébe ajánlotta. Hidegháború, egy betiltott irodalmi remekmű titkos története és a férfiak árnyékából kilépő, történelmet megváltoztató erős nők – erre számíthat, aki kezébe veszi ezt a kivételes olvasmányt.

Titkos útjaink
Romantikus-erotikus

Titkos útjaink

Lara Prescott
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációjának bizonyuló Titkos útjaink lenyűgöző és hiteles regény a 20. század irodalmi klasszikusának titkos történetéről és két erős nő túlélésért vívott küzdelméről a hidegháború kíméletlen világában.

4. Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Jojo Moyes neve hallatán az is felkapja a fejét, aki kevésbé az olvasás szerelmese: Mielőtt megismertelek című könyvének filmfeldolgozását ugyanis a romantikus műfaj legjobbjai közé sorolják. Azonban a Lou Clark életéről szóló trilógia mellett a szerzőnő számos felejthetetlen történetet alkotott. Az utolsó szerelmes levél két szerelem története, melyeket közel fél évszázad választ el, ám egy sorsfordító véletlen köt össze. Jennifer az 1960-as években próbálja megtalálni elveszett szerelmét, miközben századunk tipikus szinglije, Ellie a jelenben igyekszik felkutatni az egykori szerelmeseket, akiknek leveleit egy véletlen során megtalálta a munkahelyi archívumban, és megtudni, végül vajon egymásra találtak-e.

Az utolsó szerelmes levél

Az utolsó szerelmes levél

Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó, 2016.
Carta Light
Ellie századunk tipikus szinglije. Jó kedélyét csupán egyetlen dolog árnyékolja be: egy nős, családos férfiba szerelmes. Egy nap a szerkesztőség archívumában kutatva régi levélre bukkan, amelyben egy szerelmes férfi arra kéri kedvesét, hagyja ott a férjét, és utazzon el vele.

5. Katherine Center: Egy lépésre a boldogságtól

A Prix des Lectrices díjas Egy lépésre a boldogságtól a reményről és a bátorságról szól, amelyre mindenkinek szüksége van, aki élete beteljesedésének tetőfokán egy tragikus pillanat alatt a puszta gondolat erején kívül mindent elveszít. Az olvasó Margaret Jacobsent kísérheti végig, küzdhet vele együtt azon a rögös úton, amely a lehetetlentől, a teljes kétségbeeséstől a lehetségeshez és a reményhez vezet, és amely kemény próbára teszi az emberi kapcsolatokat. Elgondolkodtató, megkönnyeztető, katartikus történet, amelyet szinte lehetetlen elengedni.

Egy lépésre a boldogságtól
Romantikus-erotikus

Egy lépésre a boldogságtól

Katherine Center
Pioneer Books, 2019.06.12.
Margaret Jacobsen éppen megtenné az első lépést fényes jövője felé, amiről oly sokat álmodozott: az új állása fantasztikus, a barátja imádnivaló, és készül megkérni a kezét. A legboldogabbnak ígérkező napon azonban hirtelen minden örökre megváltozik.