Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. április 18.
10 éves a Trónok harca-sorozat!

10 éves a Trónok harca-sorozat!

Megfilmesítés

2011. április 19-én több millió fantasyrajongó élete változott meg: ekkor vált ugyanis elérhetővé Magyarországon a George R. R. Martin A tűz és jég dala regényciklusából készített HBO-sorozat, a Trónok harca legelső része. (Az amerikai premierre egy nappal korábban, 2011. április 18-án került sor.) Mint tudjuk, a Trónok harca az azóta eltelt egy évtizedben új szintre emelte a kábelszolgáltatókat; képi világával, impozáns jeleneteivel több száz millió nézőt tett rajongójává, és végérvényesen átformálta gondolkodásmódunkat a fantasyvilágok és a megfilmesítések kapcsolatáról.

Bár a feldolgozás a sokat vitatott 8. évaddal 2019-ben lezárult, azóta is az HBO legsikeresebb műsorai közé tartozik. Egyetlen más sorozat sem váltott ki akkora rajongást, okozott olyan mértékű tömeghisztériát, és vált számos fontos kulturális, társadalmi vita tárgyává, mint a Trónok harca. Nem csoda hát, hogy a 10 éves – ahogyan a szolgáltató nevezi – Vas Évfordulót az HBO egy egész hónapon át ünnepli! Magyarországon április 19-től az HBO3-on naponta végignézhető egy-egy Trónok harca-évad – az HBO Magyarország mindenkit arra biztat, hogy csatlakozzanak a „MaraTrónhoz”! Április 6. óta pedig exkluzív, korábban sosem látott beszélgetés vált elérhetővé az HBO Go kínálatában Trónok Harca – Találkozó Conan O’Briannél címmel. Ahogyan a címből is sejthető, a kétrészes műsort az ismert amerikai televíziós műsorvezető és humorista Conan O’Brian vezeti, és megszólal benne a szereplőgárda apraja-nagyja: Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Sean Bean, Jason Momoa, Mark Addy és még sokan mások!

Természetesen A tűz és jég dala-regényciklus magyar kiadójaként az Alexandra Kiadócsoport sem maradhat ki az ünneplésből. Könyv vagy film/sorozat – örök kérdés a rajongók körében, és ez különösen igaz a Trónok harca esetén. A népszerű HBO-sorozat 10 éves évfordulója alkalmából 2021. április 22-én, 19 órakor élő online beszélgetés keretein belül találkozik a két oldal képviselője: Stemler Miklós, A tűz és jég dala magyar kiadásának szerkesztője, a Tűz & Vér című előzménykötet fordítója, valamint Dudás Viktor filmszakértő. A beszélgetés moderátora Matyi Alexandra, az Alexandra Kiadócsoport vezetője lesz. Hogyan lett egy megfilmesíthetetlen könyvsorozatból az elmúlt évtized legkultikusabb tévésorozata – és miért megfilmesíthetetlen A tűz és jég dala? Tulajdonképpen milyen kapcsolatban áll George R. R. Martin Hollywooddal? És mi a helyzet a sokak által kritizált utolsó évaddal, valamint a közel 8 éve készülő következő kötettel? Akár a könyvek, akár a sorozat rajongója vagy, ez az eszmecsere garantáltan tartogat számodra elgondolkodtató érdekességeket, újdonságokat!

6.jpg

Az HBO Magyarország jóvoltából ráadásul meglepetéssel is készülünk a rajongóknak áprilisban… Érdemes tehát figyelni a kiadócsoport online felületeit, hogy ne maradj le az exkluzív lehetőségekről!

Trónok harca

Trónok harca

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.16.
A tűz és jég dala
Westeros hét királyságát egykor a sárkánykirályok uralták. Vérrel és tűzzel teli uralmuknak Robert Baratheon vetett véget, aki letaszította a Vastrónról az utolsó, őrült Targaryen királyt.
Királyok csatája

Királyok csatája

George R. R. Martin
Varjak lakomája

Varjak lakomája

George R. R. Martin
Sárkányok tánca

Sárkányok tánca

George R. R. Martin