Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
június 14.
Hamarosan folytatódik az HBO egyik legsikeresebb sorozata, a Sárkányok háza

Hamarosan folytatódik az HBO egyik legsikeresebb sorozata, a Sárkányok háza

A könyves világ hírei

Cselszövés, rokongyilkosságok, pusztító csaták és természetesen rengeteg sárkány – nem meglepő, hogy a Sárkányok háza minden idők egyik legsikeresebb HBO-sorozataként robbant be a köztudatba 2022-ben. Először is, nézettségi rekorddal indított, majd ezt rögtön meg is döntötte, végül pedig a legjobb drámasorozatnak járó Golden Globe-díjat is bezsebelte.

Most végre véget ér a rajongók várakozása: június 17-étől ugyanis már streamelhető a második évad a Max oldalán! Hogy mire számíthatunk a folytatásban?

sh.webp

Rhaenyra hercegnő (Emma D’Arcy) a gyermekét gyászolja. Daemon Targaryen (Matt Smith) bosszút fogad. Közeleg a tél. Az első évad szívszorító és felcsigázó fináléja után itt vesszük fel a fonalat, a jól ismert és szeretett régi karakterek mellett újakkal is kiegészülve – feltűnik például a Trónok harcából már ismert Stark-ház is. Azonban minden történetnek két oldala van, és mind a Rhaenyra oldalán álló Feketék, mind pedig az Alicent királyné (Olivia Cooke) vezetésével II. Aegon Targaryent támogató Zöldek a saját oldalukat gondolják a Vastrón jogos utódjának – a dinasztia és vele egész Westeros kettészakad, elkerülhetetlen a háború… Ráadásul mindkét fél egyre durvább eszközökhöz folyamodik.

Trónok harca

Trónok harca

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A)
A tűz és jég dala
Westeros hét királyságát egykor a sárkánykirályok uralták. Vérrel és tűzzel teli uralmuknak Robert Baratheon vetett véget, aki letaszította a Vastrónról az utolsó, őrült Targaryen királyt.
Tűz és vér

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.
Tűz és vér

Tűz és vér

300 évvel a Trónok harca előtt (A Targaryenek históriája - Tűz és Jég dala)

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőt tette meg székhelyéül.

A Sárkányok háza természetesen továbbra is George R. R. Martin históriáskönyve, a Tűz & Vér alapján készült, amely Hódító Aegontól egészen a Targaryen-dinasztiát majdnem elpusztító polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit. Cselekményes, részletekbe menő krónika a Fellegvár tanult mesterétől, amiből olyan fontos kérdésekre kap választ az olvasó, hogy mi történt a Sárkányok tánca előtt, honnan származik Daenerys három sárkánytojása, vagy miért vált Valyria halálos hellyé a Végzet után – tehát mindazok számára is érdekes lehet, akik a sorozat kiélvezése után még többre vágynak Westeros és az ikonikus sárkánydinasztia történelméből!

Rajongóknak kötelező!

Sárkányok háza - hivatalos színezőkönyv

Sárkányok háza - hivatalos színezőkönyv

Alexandra Kiadó (A), 2024.06.13.
Látogass el újra Westerosra eme vadonatúj színezőkönyv segítségével, amelyben több mint 75 oldalnyi illusztráción át elevenednek meg a Sárkányok háza ikonikus szereplői, helyszínei és jelenetei!
Trónok harca Cluedo társasjáték

Trónok harca Cluedo társasjáték

A klasszikus rejtélyek játéka

Hasbro
A Trónok Harca Cluedo-ban két kinyomozható rejtély van, a hozzájuk tartozó szereplőkkel, fegyverekkel és helyszínekkel.
A tábla egyik oldalán a Vörös Erődöt, a másik oldalán Meereen városát láthatjátok.
Trónok harca Rizikó társasjáték

Trónok harca Rizikó társasjáték

A Stratégia és Hóditás Játéka - Delux kiadás

Hasbro
Magyar nyelvű stratégiai társasjáték!
A király halott, a nemesi Házak pedig nem várnak tovább, az elmúlt évek ármánykodása után nyílt háborút viselnek egymás ellen. A Trónok Harca Rizikó Deluxe kiadásában minden híres családot a játékosok irányítanak. A tét a többi Ház legyőzése, az eszközökben pedig senki sem válogat.