Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
augusztus 26.
Érkezik a Sárkányok háza harmadik évada

Érkezik a Sárkányok háza harmadik évada

Megfilmesítés

A Trónok harca előzménysorozatának második évadában sem szenvedtünk hiányt az epikus küzdelmekből, amivel véget ért a vasárnapi finálé. Azonban az új évad premierje előtt a Sárkányok háza szabad utat kapott egy harmadik évadra a Maxon. A megjelenéshez még nem érkezett pontos dátum, de várhatóan 2026 utolsó felében debütálhat.

Francesca Orsi, az HBO drámasorozatokért és filmekért felelős vezetője ezekkel a szavakkal méltatta a sorozaton dolgozókat: „George, Ryan és a többi hihetetlen vezető producer, szereplőgárda és stáb új csúcsokat ért el a Sárkányok háza fenomenális második évadával. […] Félelemmel tölt el bennünket az a sárkány méretű erőfeszítés, amelyet az egész csapat egy olyan látványos második évad megalkotásába fektetett, amelynek terjedelme és nagyságrendje csak a szívével vetekszik. Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy folytathatjuk a Targaryen-ház történetét, és nézhetjük, ahogy a harmadik évadban ismét fényesen teljesítenek.”

Az évad sztárjai közül rengetegen (legalábbis azok, akik túlélték a finálét) visszatérnek az új epizódokban, köztük Matt Smith, Emma D'Arcy, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel, Olivia Cooke, Graham McTavish, és még sokan mások. Az új évad valószínűleg folytatja a „Sárkányok tánca” történetszálat, amely George R. R. Martin Tűz & Vér című könyvéből merít. A sorozat alapjául szolgáló mű kétszáz évvel a Trónok harca előtt játszódik, és a Targaryen-ház, vagyis a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család történetét mutatja be. Ha pedig szeretnénk a témában más kiegészítőt is, akkor érdemes megnézni a Moobius oldalán található Sárkányok háza – hivatalos színezőkönyvet, mert kiváló kikapcsolódást nyújthat a hétköznapokban.

Tűz és vér

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.

És végül, de nem utolsósorban: a Sárkányok háza mellett egy másik Trónok harca-előzménysorozat is készülőben van, amely az író Dunk és Egg történetei című novelláskötetén alapul majd: A hét királyság meséi címet viselő sorozat főszereplői Peter Claffey mint Sir Duncan the Tall, és Dexter Sol Ansell mint Aegon V. Targaryen lesznek. Ebben a történetben Dunk kóbor lovagként jelenik meg, Egg pedig Sir Duncan fiatalkori lovagjaként szolgál majd a hat epizódból álló első évadban.