Nincs engedélyezve a javascript.
Európa Könyvkiadó
2019. október 5.
A 21. század legjobb könyvei a The Guardian szerint

A 21. század legjobb könyvei a The Guardian szerint

A The Guardian oldalán közzétett, száz legjobb könyvet tartalmazó listában szép számmal szerepelnek az itthon az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent könyvek.

99. Alain Mabanckou: Törött pohár

Törött pohár

Törött pohár

Alain Mabanckou
Európa Könyvkiadó, 2012.
Törött Pohár megfáradt vén alkesz, korábban iskolai tanító, a helység krónikása, akinek egy nap a kocsmáros füzetet és ceruzát nyom a kezébe, hogy írja le az ott zajló kalandokat, a csodabogár vendégek hőstetteit. A "küldetés"-nek hamar híre megy, és a kocsma hírhedt figurái sorban jelentkeznek Törött Pohárnál...

95. Bob Dylan: Krónikák

Krónikák

Krónikák

Bob Dylan
Európa Könyvkiadó, 2017.04.30.
Bob Dylan nemcsak egy korszak ikonja, hanem ismeretterjesztő, túlélő, és az ellenkultúra spirális mozgásának valóságos lakmuszpapírja egy személyben. Története igazi próba: megmutatja, mi minden történhetett, hányféle visszatérő helyzet állt a talpáról a fejére újra és újra, miközben a könnyűzene – ez az elvben örökké fiatal és amorf képződmény – lassan maga is matuzsálemi korba lépett.

92. Helen Dunmore: Ostrom

Európa Könyvkiadó

64. Stephen King: Az írásról

58. Tony Judt: A háború után I-II.

Európa Könyvkiadó

40. Joan Didion: A mágikus gondolatok éve

A mágikus gondolatok éve

A mágikus gondolatok éve

Joan Didion
Európa Könyvkiadó, 2017.04.30.
Joan Didion évtizedek óta a Nobel-díj várományosa, minden egyes új regényének megjelenése esemény, a tényirodalom körébe tartozó könyvei pedig az ezredvégi amerikai műveltség csúcsteljesítményei. Didion egész életét meghatározta házassága, amelytől ebben a drámai kötetben búcsúzik el.

19. Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában

Európa Könyvkiadó

15. Elizabeth Kolbert: A hatodik kihalás

A hatodik kihalás

A hatodik kihalás

Elizabeth Kolbert
Európa Könyvkiadó, 2016.
Az elmúlt félmilliárd évben öt nagy kihalási hullám söpört végig a Földön, ötször történt már meg, hogy drámai módon csökkent a fajok száma. Manapság, ha összeillesztjük a világ minden tájáról szinte naponta érkező híreket, rájöhetünk, hogy a hatodik kihalás napjait éljük!

5. W. G. Sebald: Austerlitz

4. Kazuo Ishiguro: Ne engedj el…

Ne engedj el...

Ne engedj el...

Kazuo Ishiguro
Európa Könyvkiadó, 2016.
A Napok romjai szerzőjének megtévesztő egyszerűséggel kibontakozó remekműve rendkívüli érzékenységgel tárja elénk a remény és az elfogadás, beletörődés időtlen drámáját. A visszafogott nyelvezet csalóka látszata mögött páratlan érzelmi mélység rejlik, melyet kiaknázva, Ishiguro merészen újszerű megközelítésben vizsgálja egy napjainkban igen aktuális társadalmi kérdés erkölcsi szempontjait.

3. Szvetlana Alekszijevics: Elhordott múltjaink

Európa Könyvkiadó