Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2020. szeptember 22.
A cári Oroszország végnapjai és a sztálini terror legsötétebb órái egy rendkívüli nő szemszögéből

A cári Oroszország végnapjai és a sztálini terror legsötétebb órái egy rendkívüli nő szemszögéből

Előrendelhető újdonság

Simon Sebag Montefiore, számos díjat elnyert történész és író az újkori orosz történelem egyik legelismertebb szakértője. Előző, magyarul az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent könyve, A Romanovok az utolsó cárdinasztia diadalokkal és tragédiákkal kikövezett történetét eleveníti meg, annak a birodalomnak a portréja, amely mind a mai napig meghatározza Oroszországot. A könyv lenyűgöző írásmódjával és történelmi pontosságával nagy népszerűségnek örvend a történelmi témájú könyvek kedvelői között.

A Romanovok

A Romanovok

Simon Sebag Montefiore
Alexandra Kiadó (A), 2018.
A Romanov család volt az újkor legsikeresebb dinasztiája, mely a föld egyhatoda felett uralkodott. Hogyan sikerült egy háború felperzselte tartományból egyetlen családnak megteremtenie a világ egyik legnagyobb birodalmát? És hogyan veszítettek el mindent?

Simon Sebag Montefiore újabb könyvében a cári Oroszország végnapjait eleveníti meg, majd a sztálini rémuralom világába kalauzolja az olvasót, ahol semmit sem jelentenek a jó összeköttetések és a párthűség, és az emberi jellem legösztönösebb cselekedetei is végzetes következményekkel járnak. A Szásenyka egy erős akaratú és gyönyörű nő és családja története, aki az életét adta volna a kommunista forradalomért, ám még többet kérnek tőle…

A lenyűgöző hitelességű és részletgazdag regény egy olyan szemszögből mutatja be a Sztálin korára jellemző terrort, amit eddig nem ismerhettünk: egy tüzes nő szemszögéből. Thomas Keneally, a Schindler listája szerzője a következőképpen ajánlja a kötetet:

„Montefiore az orosz történelem avatott ismerője, ám elképesztő tudása nem tolakodik előtérbe, hanem a mű szövetébe simul. Szásenyka dicsőséggel és tragédiával teli története hosszú ideig velünk marad a regény elolvasása után.”

Szásenyka
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Szásenyka

Simon Sebag Montefiore
Alexandra Kiadó (A), 2020.10.07.
Simon Sebag Montefiore, az újkori orosz történelem egyik legelismertebb szakértője lenyűgöző hitelességgel és részletgazdagsággal kelti életre a cári Oroszország végnapjait és a sztálini terror legsötétebb óráit a világszerte óriási sikert aratott Moszkva-trilógiájának első részében.