Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. július 23.
Beszélgess könyvekről – beszélgess a világról!

Beszélgess könyvekről – beszélgess a világról!

A könyves világ hírei

Egy könyvmoly számára kevés örömtelibb dolog van, mint találni valakit, akivel megbeszélheti az olvasásélményeit. Egy jó könyv azonban többet jelent, mint néhány kikapcsolódással töltött óra: új nézőpontokat mutat, és korábban ismeretlen témákról segít véleményt formálni. Milyen csodás lenne, ha ezek kitárgyalásához is találnánk beszélgetőtársakat – esetleg olyanokat, akik az adott téma szakértői…

Az Alexandra Kiadócsoport ebből kiindulva hívta életre új, online közösségi kezdeményezését, a Moobius Könyvklubot! A Moobius Könyvklub több egy átlagos olvasóklubnál: sokkal inkább egy, az Alexandra Kiadócsoport köteteihez és az azokban megjelenő érdekes, ellentmondásos és sokszor ismeretlen témákhoz kapcsolódó információs tér.

Célunk, hogy olyan beszélgetéseket indítsunk és hozzunk el az otthonodba, amelyekre nem biztos, hogy eljutnál; olyan témákról nyújtsunk információt, amelyekkel a hétköznapok során nem biztos, hogy találkozol. Mindezekhez pedig szakértőket vagy az adott témát egyéni látásmóddal szemlélőket kérünk fel. A szerzők, szerkesztők, fordítók és más könyvpiaci szereplők mellett a Moobius Könyvklub megszólaltat pszichológusokat, történészeket, színészeket és hangművészeket, dietetikusokat, nonprofit szervezetek képviselőit és számos olyan szakembert, akiknek munkásságával sok olvasó máskülönben aligha találkozna. Ezek a beszélgetések azok számára is tartogathatnak érdekességeket, akik szabadidejüket nem feltétlenül könyvek forgatásával töltik – a Moobius Könyvklub beszélgetései az egyes kötetek elolvasása nélkül is ugyanolyan élvezetesek lehetnek. Sőt, lehet, hogy éppen ezek a beszélgetések hozzák majd meg az olvasási kedvet!

Az elmúlt hónapok során szó esett többek között a tragikus Marilyn Monroe-jelenségről és a sárkányokat felsorakoztató fantasyvilágok népszerűségéről is.

Július hónapban pedig – ha lehet ilyet mondani – még izgalmasabb témákkal készültünk: legutóbb a klímaváltozás és a művészetek kapcsolata került terítékre olyan izgalmas szereplőkkel, mint Vujity Tvrtko, Hevesi Flóra a Greenpeace-től és Stemler Miklós, Az utolsó vándorlás fordítója.

Ezt megelőzően Habsburg Eilika főhercegné társaságában kerestük a választ a kérdésre: miért imádjuk az arisztokratákat?

És a legjobb, hogy a Moobius Könyvklub beszélgetéseiben te is részt vehetsz, kérdezhetsz és hozzászólhatsz, hiszen élő adás formájában közvetítjük őket! A videósorozat élő beszélgetései ingyenesen megtekinthetők – majd visszanézhetők – a Moobius Facebook- és YouTube-oldalán.

Minden előkészületben lévő beszélgetés elérhető közösségimédia-felületeken, így a részletekért és az egyes alkalmakért érdemes követni a Moobius Facebook- és Instagram-oldalát! Most például szervezés alatt áll egy fontos beszélgetés a holokausztirodalomról, valamint arról, hogyan lehet megőrizni e szörnyű történelmi esemény emlékét a fiatalabb korosztályok számára, miközben lassan már csak az utolsó túlélők élnek. Ugye te is csatlakozol hozzánk?