Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. július 22.
A családon belüli erőszak nem a pofonnál kezdődik… De vajon hogyan ér véget?

A családon belüli erőszak nem a pofonnál kezdődik… De vajon hogyan ér véget?

Friss megjelenés

„Egy egyenlőtlen társadalom egyenlőtlen helyzetet teremt. A Mert kihozod belőlem az állatot érthetően, átélhető személyes példákon keresztül mutatja be a párkapcsolati erőszakot – és a saját felelősségünket ebben.” (NANE és PATENT Egyesület)

Az ausztrál Victoria állam párkapcsolati nonstop segélyhívó vonalára átlagban hárompercenként fut be egy telefon. Sok nőnek nem ez az első hívása; átlagosan nyolc alkalommal térnek vissza bántalmazó partnerükhöz, mielőtt végleg kilépnének a mérgező kapcsolatból.

Bár ösztönösen a sötét sikátoroktól félünk, otthonaink sokkal gyakoribb, hétköznapibb helyszínei a testi és a lelki erőszaknak.

Ausztráliában minden hatodik nőt bántalmazott már partnere, az Egyesült Államokban naponta több mint két nő hal meg párkapcsolati erőszak következtében, Magyarországon pedig hetente legalább egy.

Az elismert ausztrál oknyomozó újságíró, Jess Hill négyéves kutatómunka eredményeként megírt könyve a mérgező párkapcsolatok mélyére ás, feltárja, hogy miképp szereznek hatalmat a bántalmazók áldozataik felett, és hogyan hagyja cserben a bántalmazottakat az elvileg megvédésükre hivatott igazságszolgáltatás.

A rideg tényeket felkavaró történetekkel vegyítő Mert kihozod belőlem az állatot az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot keltő tényirodalmi könyve lett, amely elnyerte a rangos ausztrál irodalmi kitüntetést, a Stella-díjat, és amely alapján az ausztrál SBS televíziós csatorna dokumentumsorozatot is készít. A Mert kihozod belőlem az állatot hangot ad azoknak az embereknek, akik számára a párkapcsolatuk (vagy épp szeretteik kapcsolata) nem a biztonságot jelenti, hanem a rettegést, a traumákat és az örökös kérdést: „Miért nem tudok kilépni ebből?”

Jess Hill munkája kimerítő alaposságú, elborzasztó és meggyőző szöveg a párkapcsolati erőszakról és annak rengeteg formájáról, álcájáról, szörnyű hétköznapiságáról.

Az Alexandra Kiadó a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület, illetve a Patent Egyesület segítségével tette a Mert kihozod belőlem az állatot című könyvet a magyar olvasók számára is hitelessé és aktuálissá.

Mert kihozod belőlem az állatot
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Mert kihozod belőlem az állatot

Jess Hill
Alexandra Kiadó (A), 2021.06.25.
Az ausztrál Victoria állam párkapcsolati nonstop segélyhívó vonalára átlagban hárompercenként fut be egy telefon. Sok nőnek nem ez az első hívása; átlagosan nyolc alkalommal térnek vissza bántalmazó partnerükhöz, mielőtt végleg kilépnének a mérgező kapcsolatból. Bár ösztönösen a sötét sikátoroktól félünk, otthonaink sokkal gyakoribb, hétköznapibb helyszínei a testi és a lelki erőszaknak.