Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. április 16.
Dokumentumsorozat készül Jess Hill hiánypótló, a párkapcsolati erőszak szörnyű hétköznapiságáról szóló könyvéből

Dokumentumsorozat készül Jess Hill hiánypótló, a párkapcsolati erőszak szörnyű hétköznapiságáról szóló könyvéből

Megfilmesítés

Ausztráliában minden hatodik nőt bántalmazott már a partnere, az Egyesült Államokban naponta több mint két nő hal meg párkapcsolati erőszak következtében, Magyarországon pedig hetente legalább egy. Megdöbbentő, ám annál fontosabb számadatok ezek, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Éppen ezért nagy büszkeséggel tölti el szerkesztőségünket, hogy az Alexandra Kiadó hamarosan a magyar olvasók számára is elérhetővé teszi Jess Hill, elismert ausztrál oknyomozó újságíró hosszú és alapos kutatómunka alapján megírt, Mert kihozod belőlem az állatot című könyvét, amely a párkapcsolati erőszak változatos arcát és szörnyű hétköznapiságát mutatja be. A családon belüli erőszak ugyanis nem ott kezdődik, ahol a katasztrófaéhes média bekapcsolódik, de még csak nem is az első pofonnál. Legtöbbször a külső szemlélő számára láthatatlan egészen addig, amíg tragédia nem történik...

Most pedig világszerte még több emberhez juthat el ez a kiemelten fontos üzenet: az ausztrál SBS televíziós csatorna ugyanis dokumentumsorozatot készít a könyvből, amely először májusban válik elérhetővé. A több mint két évig készülő sorozat három epizódjában a szerzőt, Jess Hillt követhetjük, ahogyan áldozatokkal, hozzátartozókkal és néhány esetben magukkal az elkövetőkkel találkozik, és együtt felfedik az erőszakos viselkedés számos formáját – amelyek közül a fizikai tettlegesség csupán az egyik komponens.

A rideg tényeket és felkavaró történeteket egybejátszó, a rangos ausztrál Stella-díjat is elnyerő Mert kihozod belőlem az állatot könyv, valamint a hamarosan debütáló dokumentumsorozat hangot ad azoknak az embereknek, akik számára a párkapcsolatuk (vagy épp szeretteik kapcsolata) nem a biztonságot jelenti, hanem a rettegést, a traumákat és az örökös kérdést: „Miért nem tudok kilépni ebből?” Jess Hill munkája kimerítő alaposságú, elborzasztó és meggyőző szöveg a párkapcsolati erőszakról és annak rengeteg formájáról, álcájáról.

Az Alexandra Kiadó a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület, illetve a Patent Egyesület segítségével teszi a Mert kihozod belőlem az állatot című könyvet a magyar olvasók számára is hitelessé és aktuálissá.

Mert kihozod belőlem az állatot
Akciós filmes kedvencek

Mert kihozod belőlem az állatot

Jess Hill
Alexandra Kiadó (A), 2021.06.25.
Az ausztrál Victoria állam párkapcsolati nonstop segélyhívó vonalára átlagban hárompercenként fut be egy telefon. Sok nőnek nem ez az első hívása; átlagosan nyolc alkalommal térnek vissza bántalmazó partnerükhöz, mielőtt végleg kilépnének a mérgező kapcsolatból. Bár ösztönösen a sötét sikátoroktól félünk, otthonaink sokkal gyakoribb, hétköznapibb helyszínei a testi és a lelki erőszaknak.