Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. július 26.
A gyöngyösi könyvtárosok ismét alkottak: ezúttal a mediterrán irodalmat népszerűsítik

A gyöngyösi könyvtárosok ismét alkottak: ezúttal a mediterrán irodalmat népszerűsítik

A könyves világ hírei

A Könyvtári Hírmondó legújabb videója, a SpanyOlasz, az előző, orosz verzióhoz hasonlóan továbbra is szórakoztató módon igyekszik kedvet csinálni az olvasáshoz.

A Könyvtári Hírmondó névre keresztelt YouTube-csatornán egyébként több kreatív, humoros hangvételű videó is megtalálható. A mostani videóklip ismét a Credo Media érdeme. A gyöngyösi strandon, a Papa-Razzi's Ristorante pizzériában és a város egyéb részein játszódó zene refrénje így szól:

„spanyolok olaszok mediterrán irodalom
nyáron nagyok vagyunk mint a római birodalom
tengerpart, koktélok, könyvek, könyvtárosok
haverok, bulik, mezítláb fesztiválozások”

A könyvtárosok az alábbi szöveggel ajánlották a Facebookon a legújabb klipjüket:

„Brit tudósok kimutatták, hogy nyáron, a vízparton olvasás nagymértékben erősíti az immunrendszert. Ráadásul egy könyv kiválóan használható nehezékként, hogy ne vigye el a szél a törölközőnket (mindig legyen nálatok törölköző!). Nyaraljatok, pihenjetek, olvassatok, és hallgassátok sokat a KH nyári slágerét, a SpanyOlaszt!"

A Vachott Sándor Városi Könyvtár munkatársai persze most is elsősorban az olvasást népszerűsítik – írja a Könyves Magazin –, egészen konkrétan a spanyol és az olasz irodalmi művek olvasására buzdítanak. Ezek között akadnak olyan klasszikusok, mint a Don Quijote vagy a Dekameron, de természetesen felbukkannak kortárs művek is. Ráadásul műfajilag is színes a gyöngyösi könyvtárosok ajánlata. A laza dalszövegben említett számos könyv egy része megtalálható a Moobius kínálatában:

Szó esik Az Elfeledett Könyvek Temetője-könyvsorozatról Ruiz Zafóntól, Eva García Sáenz de Urturi A fehér város csöndje című művéről, Alberto Moravia Egy asszony meg a lánya című könyvéről, valamint A rózsa nevéről Umberto Ecótól.

A szél árnyéka - Tűzrózsa

A szél árnyéka - Tűzrózsa

Carlos Ruiz Zafón
Angyali játszma

Angyali játszma

Carlos Ruiz Zafón
A mennyország fogságában

A mennyország fogságában

Carlos Ruiz Zafón
Lelkek labirintusa

Lelkek labirintusa

Carlos Ruiz Zafón
A fehér város csöndje

A fehér város csöndje

Eva García Sáenz de Urturi
Európa Könyvkiadó, 2020.04.08.
A fehér város trilógiája
Tasio Ortiz de Zárate, a közkedvelt régész, akit húsz évre ítéltek egy gyilkosságsorozatért, amely egész Vitória lakosságát rettegésben tartotta, hamarosan szabadul. Már csak néhány napot kell a börtönben töltenie, amikor az öldöklés újrakezdődik: az Öreg Katedrálisban egy húszéves pár meztelen holttestére bukkannak.
Egy asszony meg a lánya

Egy asszony meg a lánya

Alberto Moravia
Európa Könyvkiadó, 2022.05.18.
Végéhez közeledik a második világháború. Emberek ezrei menekülnek a mind veszélyesebbé váló, kifosztott Rómából vidékre, ahol élelmet és biztonságot remélnek. Köztük a parasztlányból fővárosi boltosasszonnyá lett Cesira meg a csupa jóság és tisztaság lánya, Rosetta. Német és olasz fasiszták, feketézők,
A rózsa neve

A rózsa neve

Umberto Eco
Európa Könyvkiadó, 2020.10.30.
"Én minden egyes lépésnél szóltam neked, figyelmeztettelek, hogy a kárhozatba viszlek."

"Nosza, adok én teneked sok latint és kevés nőt, teológiát dögivel és vért, literszám, mint a Grand Guignolban, hogy te kifakadj: "Ez hamis, ez becsapás!" És ekkor kell a hatalmamba kerülnöd, beleborzonganod Isten végtelen mindenhatóságába, melynek a világ rendje semmi.

A július 9-én feltöltött videót eddig közel 12 ezren tekintették meg, míg a januárban feltöltött orosz verzió lassan megközelíti a 46 ezer megtekintést.