Nincs engedélyezve a javascript.
Alexandra Kiadó
2019. május 28.
A könyvek más befejezést kapnak, mint a Trónok harca sorozat… Vagy mégsem?

A könyvek más befejezést kapnak, mint a Trónok harca sorozat… Vagy mégsem?

Május 20-án, hétfő hajnalban elérhetővé vált a Trónok harca sorozat befejező epizódja, és ezzel egy sokak számára meghatározó korszak ért véget.

A sorozat alapjául szolgáló A tűz és jég dala című könyvsorozat szerzője, George R. R. Martin is nehezen tudja elhinni, hogy befejeződött a show – vallotta be blogposztjában.

Amint köztudott, a befejező évadok már nem az ő írásai alapján készültek, hiszen a sorozat hatalmas sikere miatt a készítők úgy döntöttek, nem várják meg a könyvek elkészültét. Martin azt is elismerte posztjában, hogy nagyon elkésett az utolsó két kötettel, ugyanakkor biztosította olvasóit, hogy azok ténylegesen el fognak készülni. Sőt, egy érdekes megjegyzést is tett a várható befejezéssel kapcsolatban:

„Hogy lesz vége? Ugyanúgy, mint a sorozatban? Máshogy? Nos… igen. És nem. És igen. És nem. És igen. És nem. És igen. [...] Vannak karakterek, akiket nem írtak bele a sorozatba, és vannak olyanok is, akik a képernyőn meghaltak, de a könyvben még élnek… És igen, lesznek unikornisok is… vagyis valami annak nevezhető.”

Hozzátette, buta kérdés, hogy a sorozat vagy a könyvek befejezése lesz-e az „igazi” vég.

„Én megírom. Ti elolvassátok. Aztán mindenki önállóan eldönti, tetszik-e neki vagy sem, és vitatkozhat róla majd az interneten.”

Királyok csatája

Királyok csatája

A tűz és jég dala II.

George R. R. Martin
Tűz és vér

Tűz és vér

300 évvel a Trónok harca előtt (A Targaryenek históriája - Tűz és Jég dala)

George R. R. Martin