Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. június 8.
Várhatóan 2024-ben érkezik a Sárkányok háza 2. évada

Várhatóan 2024-ben érkezik a Sárkányok háza 2. évada

Megfilmesítés

Tavaly debütált a nagy sikernek örvendő sorozat, a Trónok harca előzményszériája, a Sárkányok háza, amely a Targaryen-család életét követi végig, két évtizeddel megelőzve a másik alkotást. A készítők úgy képzelték el, négy-öt évadon keresztül fog futni, és bejelentették, hogy leghamarabb 2024 nyarán érkezhet is a második évad.

A fantasztikus alkotás George R. R. Martin Tűz & Vér című műve alapján készült, a második évadnak is ez ad alapot. Akárcsak a Trónok harca, a Sárkányok háza sem szűkölködik drámában, harcokban, tragédiákban és halálesetekben, na meg persze a jól ismert sárkányokban. A következő etapban visszatérnek az első évad színészei és öt új arcot is megismerhetünk: Simon Russell Beale mint Ser Simon Strong; Freddie Fox mint Ser Gwayne Hightower; Gayle Rankin Alys Rivers szerepében és Abubakar Salim Alyn of Hullként kerül a képernyőkre. Az évadot nyolcrészesre tervezik, és már meg fog jelenni a Stark-család is a történetben. Ezenkívül öt új sárkányt is feltűnik majd. A történet ott fog folytatódni, ahol az első évad véget ért, vagyis a Viserys király halála utáni, trónért folytatott polgárháborút láthatjuk. A készítők azt ígérik, a rengeteg dráma és tragédia mellett ez az évad kifejezetten vicces és szórakoztató lesz. A szereplők lelkivilágát és motivációit is árnyaltabban tervezik bemutatni.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, amit az egész Sárkányok háza csapat elért az első évaddal. A fantasztikus szereplőink és az egész stábunk hatalmas kihívásra vállalkozott, de minden várakozást felülmúltak, és egy olyan műsort mutattak be, amit muszáj megnézni” – nyilatkozta Francesca Orsi, az HBO Programming ügyvezető alelnöke.

Tűz és vér

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.

Az első szezon elnyerte a legjobb drámasorozatnak járó Golden Globe-díjat is, Emma D’Arcyt pedig jelölték a legjobb televíziós színészként drámasorozat kategóriában. A sorozat nyitóepizódja volt az HBO történetében a legnagyobb nézettséget generáló epizód, az indulásakor nagyjából 10 millió ember nézte; a második rész pedig még ezt is felülmúlta. Az Egyesült Államokon kívül Európában, a Közel-Keleten, de még Afrikában is ez volt a legsikeresebb pilotepizód.

A forgatást idén tavasszal kezdik, a Warner Bros hertfordshire-i stúdiójában, ezután a spanyolországi Cécerasban fog folytatódni. Casey Bloys, az HBO vezérigazgatója úgy nyilatkozott, „jó tipp” az, hogy nyáron érkezik az új évad, ugyanis a május végén megrendezésre kerülő Emmy-díj-átadóra még nem lesz elérhető. Így leghamarabb június-július környékén számíthatunk rá.

Sárkányok tánca

Sárkányok tánca

George R. R. Martin
Varjak lakomája

Varjak lakomája

George R. R. Martin
Királyok csatája

Királyok csatája

George R. R. Martin