Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2023. június 8.
Várhatóan 2024-ben érkezik a Sárkányok háza 2. évada

Várhatóan 2024-ben érkezik a Sárkányok háza 2. évada

Megfilmesítés

Tavaly debütált a nagy sikernek örvendő sorozat, a Trónok harca előzményszériája, a Sárkányok háza, amely a Targaryen-család életét követi végig, két évtizeddel megelőzve a másik alkotást. A készítők úgy képzelték el, négy-öt évadon keresztül fog futni, és bejelentették, hogy leghamarabb 2024 nyarán érkezhet is a második évad.

A fantasztikus alkotás George R. R. Martin Tűz & Vér című műve alapján készült, a második évadnak is ez ad alapot. Akárcsak a Trónok harca, a Sárkányok háza sem szűkölködik drámában, harcokban, tragédiákban és halálesetekben, na meg persze a jól ismert sárkányokban. A következő etapban visszatérnek az első évad színészei és öt új arcot is megismerhetünk: Simon Russell Beale mint Ser Simon Strong; Freddie Fox mint Ser Gwayne Hightower; Gayle Rankin Alys Rivers szerepében és Abubakar Salim Alyn of Hullként kerül a képernyőkre. Az évadot nyolcrészesre tervezik, és már meg fog jelenni a Stark-család is a történetben. Ezenkívül öt új sárkányt is feltűnik majd. A történet ott fog folytatódni, ahol az első évad véget ért, vagyis a Viserys király halála utáni, trónért folytatott polgárháborút láthatjuk. A készítők azt ígérik, a rengeteg dráma és tragédia mellett ez az évad kifejezetten vicces és szórakoztató lesz. A szereplők lelkivilágát és motivációit is árnyaltabban tervezik bemutatni.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, amit az egész Sárkányok háza csapat elért az első évaddal. A fantasztikus szereplőink és az egész stábunk hatalmas kihívásra vállalkozott, de minden várakozást felülmúltak, és egy olyan műsort mutattak be, amit muszáj megnézni” – nyilatkozta Francesca Orsi, az HBO Programming ügyvezető alelnöke.

Tűz és vér
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Tűz és vér

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2022.08.15.
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.

Az első szezon elnyerte a legjobb drámasorozatnak járó Golden Globe-díjat is, Emma D’Arcyt pedig jelölték a legjobb televíziós színészként drámasorozat kategóriában. A sorozat nyitóepizódja volt az HBO történetében a legnagyobb nézettséget generáló epizód, az indulásakor nagyjából 10 millió ember nézte; a második rész pedig még ezt is felülmúlta. Az Egyesült Államokon kívül Európában, a Közel-Keleten, de még Afrikában is ez volt a legsikeresebb pilotepizód.

A forgatást idén tavasszal kezdik, a Warner Bros hertfordshire-i stúdiójában, ezután a spanyolországi Cécerasban fog folytatódni. Casey Bloys, az HBO vezérigazgatója úgy nyilatkozott, „jó tipp” az, hogy nyáron érkezik az új évad, ugyanis a május végén megrendezésre kerülő Emmy-díj-átadóra még nem lesz elérhető. Így leghamarabb június-július környékén számíthatunk rá.

Sárkányok tánca

Sárkányok tánca

George R. R. Martin
Varjak lakomája

Varjak lakomája

George R. R. Martin
Királyok csatája

Királyok csatája

George R. R. Martin