Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. június 3.
A legfontosabb tudnivalók a House of the Dragon HBO-sorozatról

A legfontosabb tudnivalók a House of the Dragon HBO-sorozatról

Megfilmesítés

Trónok harca-rajongók, figyelem! Az HBO hivatalosan is bejelentette: megkezdődött a House of the Dragon című előzménysorozat forgatása. A spin-off sorozat várhatóan 2022-ben debütál az HBO Maxen. Addig is összegyűjtöttük nektek az adaptációval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A House of the Dragon 10 részes fantáziasorozat George R. R. Martin Tűz & Vér című históriáskönyvén alapul, amelynek középpontjában a sárkányos címeréről és tüzes jelleméről ismert Targaryen-dinasztia vérvonalának megragadó története áll.

Tűz és vér

Tűz és vér

300 évvel a Trónok harca előtt (A Targaryenek históriája - Tűz és Jég dala)

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőt tette meg székhelyéül.

A könyv az uralkodóház felemelkedését, majd bukását követi nyomon a véres „Sárkányok Tánca” polgárháború idején, mintegy 300 évvel a Trónok harca eseményeit megelőzően. Az HBO feldolgozásában hasonló hatalmi harcokra és politikai intrikákra számíthatunk, mint a Trónok harca évadaiban, a House of the Dragon azonban előreláthatóan nem tartalmaz a Trónok harcában szinte mindennapos brutális női erőszakot bemutató jeleneteket – tudhattuk meg Olivia Cooke brit színésznőtől, aki a sorozatban Alicent Hightowert alakítja.

A Daily Mail információi szerint a forgatási munkálatokat április végén kezdték meg az angliai Cornwallban, Holywell Bay Beachen, valamint a Szent Mihály-hegy szigetén található kastélyban, amely bizonyos források szerint a Valaryon-ház ősi székhelyét, a Driftmarkot ábrázolhatja. A forgatókönyv megírásában George R. R. Martin, Ryan J. Condal és Miguel Sapochnik vettek részt, a sorozat főszereplői között pedig a Doctor Who és A korona sztárja, Matt Smith és a feltörekvő színésznő, Emma D’Arcy jelennek meg. A további szereplők közül eddig az alábbiak kiléte ismert:

  • Paddy Considine mint Viserys Targaryen király
  • Emma D’Arcy mint Rhaenyra Targaryen hercegnő
  • Matt Smith mint Daemon Targaryen herceg
  • Olivia Cooke mint Alicent Hightower
  • Rhys Ifans mint Otto Hightower
  • Eve Best Rhaenys Velaryon hercegnő
  • Sonoya Mizuno mint Mysaria
  • Steve Toussaint mint Lord Corlys Velaryon, a „Tengeri Kígyó”
  • Fabien Frankel mint Ser Criston Cole
  • Graham McTavish, ismeretlen karakter
  • A House of the Dragon több hivatalos csatornáján is izgalmas tartalmakkal bombázza követőit: április végén a forgatásról kiszivárgott információkat megerősítve, közeli fényképeken mutatta meg a sorozat szereplőit olvasópróba közben, majd tovább fokozva az izgalmat május elején betekintést nyerhettünk a forgatás pillanataiba is.

    Felszínre került három hivatalos, sorozatbeli helyszíneken készített, kosztümös fénykép, melyek Rhaenyra Targaryen hercegnőt (Emma D’Arcy) és Daemon Targaryen herceget (Matt Smith), Alicent Hightowert (Olivia Cooke) és édesapját, Otto Hightowert (Rhys Ifans), illetve Lord Corlys Velaryont, a „Tengeri Kígyót” (Steve Touissant) ábrázolják. Mostantól érdemes követni a sorozat hivatalos közösségimédia-felületeit, ugyanis a forgatás előrehaladtával jó eséllyel egyre több érdekes fényképet láthatunk majd.

    A House of the Dragon spin-off sorozat forgatásáról eddig közzétett képek és felpezsdítő információmorzsák, valamint a különösen ígéretesnek tűnő szereplőlista is arra engednek következtetni, hogy a közelgő előzménysorozat epizódjai többszörösen visszanyerhetik a rajongók bizalmát a Trónok harca 8. évada által okozott csalódáshullám után.

    A tűz és jég dala-sorozat

    Királyok csatája

    Királyok csatája

    George R. R. Martin
    Varjak lakomája

    Varjak lakomája

    George R. R. Martin
    Sárkányok tánca

    Sárkányok tánca

    George R. R. Martin