Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. április 1.
A legkeresettebb könyvek a világjárvány idején

A legkeresettebb könyvek a világjárvány idején

Könyvajánló

A koronavírus elterjedésével túlzás nélkül azt állíthatjuk, világszerte elindult a törekvés, hogy az emberek otthon maradjanak, minél kevesebbet érintkezve másokkal, így lelassítva a vírus terjedését. Ezt a kezdeményezést mi is igyekszünk támogatni kihagyhatatlan kedvezményekkel.

#MaradjOtthon, olvass könyvet!
#MaradjOtthon, olvass könyvet!
Az Alexandra kiadócsoport számára kiemelten fontos az olvasók egészsége, ezért kivételes kedvezményekkel támogatjuk az otthon maradást.

Az otthon töltött idő nagyszerű lehetőség arra, hogy minél többet olvassunk: elővegyünk régóta a polcunkon várakozó köteteket, vagy újakat szerezzünk be. Melyek a legkeresettebb könyvek ebben az embert próbáló időszakban?

Az Independent több online könyváruház eladási listáit összehasonlítva alkotta meg listáját, amely az elmúlt hónap legkeresettebb könyveit tartalmazza. Nem meglepő módon a listát a gyermekkönyvek uralják. Amióta gyermekeik nem látogathatják az oktatási intézményeket, a szülőknek otthoni elfoglaltságokat kell találniuk számukra. Az olvasás kiváló formája a gyermek lefoglalásának: azon felül, hogy leköti a kicsi figyelmét, fejleszti a szókincsét, a koncentrációját és a képzelőerejét is.

Az Independent listája szerint világjárvány idején a legkeresettebb könyv a The Big Book of Silly Jokes for Kids (A mókás viccek nagykönyve gyermekeknek), amely több mint 800 gyerekeknek írt viccet, mókás mondókát és találós kérdést tartalmaz. A második helyen végzett Marilyn Sandler It’s Not Easy Being a Bunny (Nem egyszerű nyuszinak lenni) című képes foglalkoztatókönyve.

A lista első felnőtteknek szóló regénye az előkelő ötödik helyet foglalta el: ez nem más, mint Delia Owens regénye, a Where the Crowdads Sing. Nem sokkal mögötte pedig Celeste Ng. bestsellere, a Kis tüzek mindenütt következik, amely a márciusban debütáló, Reese Witherspoon főszereplésével készült sorozatnak köszönheti népszerűségét.

Kis tüzek mindenütt

Kis tüzek mindenütt

Celeste Ng
Európa Könyvkiadó, 2018.11.21.
Shaker Heights. Cleveland nyugodt, virágzó külvárosa, ahol a házak színétől a szabályos keresztutakon át a lakók sikeres életéig minden tökéletesen elrendezett. Itt él Mrs. Richardson négy gyermekével és ügyvéd férjével. Elena a környék mintalakója, helyi újságíró, és legfontosabb alapelve a szabályok betartása.

A listát elnézve kíváncsiak lettünk, vajon hogyan alakul a rangsor a Moobius oldalán. Melyek azok a könyvek, amelyeket olvasóink leginkább keresnek a világjárvány idején? A Moobius márciusi toplistája a következőképpen alakult:

Neon színező - Fantázia

Neon színező - Fantázia

Isabelle Metzen
Komet Verlag, 2017.
Keltse életre saját fantáziavilágát! A fekete alapra rajzolt finom, fehér vonalak világító neonszínek segítségével ragyogó műalkotásokká változnak. Neonszínű filctoll vagy szövegkiemelő segítségével olyan színhatásokat érhet el, amelyek fényárba borítják a tündéreket, egyszarvúakat és a többi mesebeli lényt.
100 magyar népmese

100 magyar népmese

A Magyar népmesék sorozat teljes kiadása

Alexandra Kiadó (A), 2015.
100 mese
A Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincsünk: ezeken a meséken több generáció felnőtt már, a sorozat zenéje, a főcím ágról ágra szálló madara mindannyiunk közös élménye és emléke. A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez népmesei hagyományunkat.
Pénzzé tett gyermekek

Pénzzé tett gyermekek

Kristina McMorris
Alexandra Kiadó (A), 2019.09.02.
2 gyerek eladó, áll a felirat a táblán, mellette pedig két kisfiú üldögél reményvesztetten a farmház lépcsőjén. A megrázó életkép tökéletesen megragadja az 1929-es nagy gazdasági világválság valóságát, ahol családok válnak földönfutóvá egy szempillantás alatt, és a kilátástalanság lehetetlen döntésekre kényszeríti őket.
Bábel
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Bábel

Frei Tamás
Alexandra Kiadó (A), 2019.11.15.
A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges! André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!
Mióta megszerettelek

Mióta megszerettelek

Jojo Moyes
Cartaphilus Könyvkiadó, 2019.
Carta Light
A trilógia világszerte milliók által várt újabb kötetében tovább folytatódik a hatalmas sikert aratott Mielőtt megismertelek című regényben bemutatott Lou Clark története.