Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
május 13.
Történetek a szivárvány összes színében! A május hónap színe: a türkiz

Történetek a szivárvány összes színében! A május hónap színe: a türkiz

Könyvajánló

Könyvkiadónk számára különleges év a 2024, hiszen útjára indítjuk legújabb cikksorozatunkat, melyben előtérbe helyezzük a színek kavalkádját, és ennek megfelelően állítunk össze minden hónapban egy könyvlistát. A kiadványainkat szín szerint válogatjuk, melyben igyekszünk figyelmet fordítani a színek jótékony hatásaira, hogy az olvasás élménye jobban átjárja az ember szívét és lelkét.

A színek energiáját régóta használják a gyógyászatban, ugyanis különböző hatással rendelkeznek az emberi egészségre és lélekre. A színterápia változatos módszerei közé tartozik például a természet színeinek tanulmányozása vagy az elemek árnyalatainak megfigyelése. Idézzük fel magunkban, hogy milyen erőteljesen hatnak ránk a felkelő nap vörösen izzó sugaraiban rejlő ígéretek, vagy a márciusi cseresznyefa-virágzás szirmai között megbúvó érzelmek, a kagylóhéj gyöngyházszerűségének varázslata vagy az égbolt kékjének végtelensége.

A május hónap színe azon kevés árnyalatok egyike, amelynek semmiféle negatív hatása nincsen a szervezetre. Kiemelt hatása az idegrendszer megnyugtatása, emellett az általános érzelmi állapotot pozitív irányba mozdítja el. A színt fókuszálva relaxált állapotba kerülnek a szemizmok, sőt pszichológusok szerint a depresszióval vagy apátiával küzdők körében a türkiz árnyalatát rendszeresen szemlélők körében rendkívüli javulást tapasztaltak. Továbbá segíti a kreatív energiákat, a nyílt kommunikációt, és önbizalmat kölcsönöz.

Az áprilishoz hasonlóan ebben a hónapban is több kiemelt kiadványt gyűjtöttünk össze, melyek a türkiz megnyugtató és harmóniát sugárzó árnyalataiban pompáznak, és a kíváncsi olvasókra várnak. Válogatásunkban találhatsz olyan regényt, amely a tengerpart csodás környezetét, vagy éppen a történelem különböző korszakait idézi meg, de olyat is felfedezhetsz köztük, amely a test és a lélek tökéletes balanszának kialakításában lesz a segítségedre. Bármely téma felé is húz a szíved, az olvasással töltött idő mindig garantált feltöltődés az elmének.

Tarts velünk a következő hónapban is, hogy megtudd, melyik szín képviseli majd a júniusi hónapot!

Alice Winn: In Memoriam

Alice Winn regénye egyszerre szól a legelemibb és legemberibb történetekről és az európai kultúrát alapjaiban megrázó szörnyű háború mindennapjairól.
Az In Memoriam alapkérdése, hogy hogyan élhető túl a háborús kataklizma, mi marad az emberi érzésekből, és mi menthető meg a távolba vesző békebeli világ kincseiből. Hiába ismerjük a száz évvel ezelőtti háború történetét, mintha mégsem tanultunk volna róla, belőle eleget.

In Memoriam

In Memoriam

Alice Winn
Európa Könyvkiadó, 2024.03.20.
Fordította: Varga Zsuzsanna

Christy Lefteri: Az aleppói méhész

A több nemzetközi díjat elnyert Az aleppói méhész hiteles, megrázó regény, amely kérlelhetetlen pontossággal ábrázolja az emberi lélek küzdelmét a legmélyebb sötétségben is, hangot és arcot adva azoknak a százezreknek, akik hazájuk elhagyására kényszerültek a szír polgárháború alatt. Emellett azonban felemelő szerelmi történet is, amelyben a vágyott békés élet hangját a méhcsaládok megnyugtató zümmögése adja.

Az aleppói méhész

Az aleppói méhész

Christy Lefteri
Alexandra Kiadó (A), 2021.
Núri valaha méhészként dolgozott a varázslatosan sokszínű és gazdag Aleppóban, felesége, Áfra pedig festőművész volt. Kisfiukkal hármasban egyszerű, de boldog életet éltek, míg be nem következett az elképzelhetetlen. Minden, ami valaha fontos volt, miért az emberek küzdöttek és dolgoztak, porrá lett a szír polgárháború borzalmában-

„Lefteri könnyed és őszinte stílusával közeli betekintést nyújt a menekültek tapasztalataiba. A történetben Nuri és felesége elmenekülnek Aleppóból, és veszedelmes utazásnak indulnak Nagy-Britanniába… A történet lényege a rengeteg viszontagság ellenére nem vész el; magával ragadó és szívszorító.”

Library Journal

Jenny Hale: A tengerparti ház titka

Imádott nagymamája halála után Melanie Simpson teljesen elveszettnek érzi magát. Éveken keresztül ápolta a rákkal küzdő idős asszonyt, és most fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Ám nagyanyja végrendelete új célt ad neki. Gyerekkora kedvenc helyszínén, Rosemary Bayben, ahol annyi boldog órát töltött a Mamával, áll egy titokzatos ház. Jenny Hale, a nagy sikerű Karácsony a Kandalló Vendégházban szerzőjének új könyvében fordulatokkal és érzelmekkel teli utazásra hív a végtelen nyár földjére.

A tengerparti ház titka

A tengerparti ház titka

Jenny Hale
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.06.27.
Imádott nagymamája halála után Melanie Simpson teljesen elveszettnek érzi magát. Éveken keresztül ápolta a rákkal küzdő idős asszonyt, és most fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Ám nagyanyja végrendelete új célt ad neki. Gyerekkora kedvenc helyszínén, Rosemary Bayben, ahol annyi boldog órát töltött a Mamával, áll egy titokzatos ház.

„Édes romantika egy régi szerelem rejtélyével fűszerezve, amely időnként könnyeket csal a szemedbe. Ez a könyv a tökéletes tengerparti olvasmány – de ha nincs lehetőséged tengerpartra menni, Jenny Hale gondolatban akkor is képes oda repíteni téged!”

Amazon, olvasói vélemény

Celeste Ng: Amit sohase mondtam el

Az írónő Kis tüzek mindenütt című regénye évek óta kitartóan szerepel a The New York Times bestsellerlistáján, a legjobb szépirodalmi műnek választották meg a Goodreads olvasói 2017-ben, Reese Witherspoon könyvklubjának kedvenc olvasmánya, sőt mi több, a mű alapján készült filmsorozat is kiemelkedő sikereket ért el. Finom megfigyelésekkel teli, érzékeny jellemrajz egy különös, de hallatlanul emberi és életteli családról, amelynek tagjai szüntelenül azért küzdenek, hogy jobban értsék egymást.

Amit sohase mondtam el

Amit sohase mondtam el

Celeste Ng
Európa Könyvkiadó, 2021.07.22.
Európa Kapszula Könyvtár
CelesteNg kínai bevándorlók gyermekeként született Pittsburghben 1980-ban, jelenleg Massachusettsben él a családjával.

Sinclair Lewis: Fő utca

Sinclair Lewis Fő utca című regénye szatirikus és pontos rajza a kisvárosi Amerikának. Az 1910-es években játszódó történet középpontjában Carol Milford, a fiatal, tanult, haladó szellemű nő áll, aki nagy terveket dédelgetve, világjobbító szándékkal vág bele az életbe.

Fő utca

Fő utca

Sinclair Lewis
Európa Könyvkiadó, 2023.06.01.
Az először 1920-ban megjelent Fő utca című regény szatirikus és pontos rajza a kisvárosi Amerikának. Az 1910-es években játszódó történet középpontjában Carol Milford, a fiatal, tanult, haladó szellemű nő áll, aki nagy terveket dédelgetve, világjobbító szándékkal vág bele az életbe.

Jasmine Tarkeshi: Jóga kézikönyv

A kifejezetten kezdők számára íródott kézikönyv kíméletesen vezet végig az alapvető jógapózokon, légzéstechnikákon és meditációkon. Bármilyen szintű a jógatudásunk, ez a kötet gyengéden, lépésről lépésre mutatja meg, miként bontakoztathatjuk ki a bennünk rejlő lehetőségeket a fizikai, mentális és érzelmi feszültségek enyhítése révén.

Jóga kézikönyv

Jóga kézikönyv

A testnek és a léleknek

Jasmine Tarkeshi
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Kevesebb stressz Jobb közérzet Béke
A kifejezetten kezdők számára íródott Jóga a testnek és a léleknek kézikönyv kíméletesen vezet végig az alapvető jógapózokon, légzéstechnikákon és meditációkon.

Elia Zaharia Zogu: A fehér rózsa

Ez a tündérmese, drága gyerekek, nem olyan, mint a többi. Ennek főhőse valóban élt, nagyjából száz évvel előttünk, a mi országunkban. Geraldine volt a neve, de jósága és szépsége okán mindenki fehér rózsának hívta. Fedezzük fel együtt, hogyan lett egy magyar grófkisasszony eme távoli ország királynéja, és hogy mennyire szerette az albánok ismeretlen, ősi hagyományokkal és fehér fejfedőkkel teli országát!

A fehér rózsa

A fehér rózsa

Albánia mesebeli magyar királynéjának története

Elia Zaharia Zogu
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.24.
Egyszer volt, hol nem volt… Egyszer régen, Magyarország gyönyörű királyságában élt egy arany hajú grófkisasszony, aki a rózsák nyelvét beszélte!