Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. április 20.
A mágia folytatódik! Megérkezett az Óramágusok negyedik kötete

A mágia folytatódik! Megérkezett az Óramágusok negyedik kötete

Friss megjelenés

Az Időt a hatalmukba kerítő óramágusok, tündérek és szellemek világába csöppent 12 éves kislány, Vasilisa csodás kalandjai, ha lehet, még izgalmasabb fordulatokat vesznek: holdmadáron szárnyal, a mechanikus szolgákat, a clockereket előállító gyárba látogat, titkát kutatva, arasznyira zsugorodva tűvé tesz egy babaházat – és miközben újabb udvarlója akad, halálos fenyegetéstől kell megvédenie magát és barátait a hatalmas Szellemtől, Astragortól.

Miután a kulcshordozók meglelték Eflarus legendás várát az Időszakadásban, és Vasilisa kimentette az óramágia sújtotta Dianát a Vénóravirágok Mezejéről, az Ostalán felnőtt kislány nagyanyjánál, a vérmek uralkodónőjénél képzi magát óramágussá – ebben legnagyobb segítségére a Sötét Gondolatok tündére mellett a Fekete Királynő műszerészének unokája, Maar van, akiről kiderül: ő volt eredetileg a Fekete Kulcs hordózója. Ez a küldetés azonban már Vasilisa vállát nyomja, miután apja barátjával, a rejtélyes időkonstruktőrrel behatolnak a Széthasadt Vár termeibe. Vajon Vasilisa megfejti a Fekete Kulcs rejtélyét? Megtudja végre az igazságot az anyjáról? Van-e lelkük a szolgaként tartott mechanikus clockereknek, és kinek a testébe fog beköltözni Ostala hatalmas Szelleme, Astragor?

„Újra gyerekké tett ez a könyvsorozat, és azt a varázst érzem a szívemben megint, mint amit a Harry Potter alatt, mikor először olvastam. Minden fantasyrajongónak, de más olvasóknak is tiszta szívből ajánlom, nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is!” – Edmond (Edmond könyvkuckója vlog) értékelése a Moly.hu-n

Az Óranév

Az Óranév

Óramágusok IV.

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó, 2022.04.08.
Óramágusok
Miután a kulcshordozók meglelték Eflarus legendás várát az Időszakadásban, és Vasilisa kimentette az óramágia sújtotta Dianát a Vénóravirágok Mezejéről, az Ostalán felnőtt kislány nagyanyjánál, a vérmek uralkodónőjénél képzi magát óramágussá – ebben legnagyobb segítségére a Sötét Gondolatok tündére mellett a Fekete Királynő műszerészének unokája, Maar van, akiről kiderül: ő volt eredetileg a Fekete Kulcs hordózója.


Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Három, időmágiát használó nép: az óramágusok, a tündérek és a Szellemek közt dúl a konfliktus, az idő természetének megértését és mágiájának használatát pedig különleges óraszerkezetek teszik lehetővé a varázslényekkel és -tárgyakkal, kastélyokkal, különleges tájakkal teli, multidimenzionális világban. A gondosan kidolgozott, vibrálóan izgalmas világ és az összetett, folyamatosan fejlődő karakterek világszerte több millió olvasó szívét hódították meg. Az Óramágusok Oroszországban a maga több mint 4 millió eladott példányával a második legnépszerűbb fantasysorozat – csak a Harry Potter-könyvekből fogy több példány.

Több más korábbi díja mellett a sorozat a 2017-es EuroConon (ESFS Awards, Dortmund) a legjobb fiatal felnőtt könyvnek járó díjat vihette haza.

Az Órakulcs

Az Órakulcs

Óramágusok I.

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó
Óramágusok
Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Barátság, bizalom, a könnyű és a helyes út közti választás nehézsége, az elhivatottság megtalálása, az akaraterő megedzése, az első szerelem bonyodalmai – ilyen és hasonló kérdések foglalkoztatják az Óramágusok sorozat kamasz szereplőit, ahogyan a való élet, a valódi világ kamasz lakóit is, éljenek bárhol.
Az Óraszív

Az Óraszív

Óramágusok II.

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó, 2021.03.31.
Óramágusok
A két bolygó, az Ostala és az Eflara feltartóztathatatlanul sodródik egymás felé. Csak a rejtélyes Skarlát Virág segítségével lehet újra kitágítani az Időszakadást, és megmenteni az óramágusok világát.
Az Óratorony

Az Óratorony

Óramágusok III.

Natalia Sherba
Európa Könyvkiadó, 2021.10.20.
Óramágusok
A kulcshordozókra minden korábbinál nagyobb feladat vár: meg kell találniuk Eflarus legendás várát az Időszakadásban. Az ifjú mágusok megpróbáltatásokkal teli útra indulnak, melyen még Astragor cselszövéseivel is szembe kell nézniük.

Natalia Sherba Belorussziában született. Gyerekkorától szívesen rajzolt és írt rövid történeteket a barátai szórakoztatására. Mérnöki diplomát szerzett. Régóta elkötelezett híve a vusunak, a tradicionális kínai harcművészetet újraértelmező sportágnak, annak számos irányzatában járatos, több formagyakorlat-versenyen szerepelt sikeresen. A harcművészetek hagyományai, gazdag spirituális kultúrája és filozófiája a regényeiben is fontos szerepet játszanak.

„Natalia a tündérmesék kanyargós ösvényein vezeti végig ifjú főszereplőjét. Biztos vagyok benne, hogy fiúk és lányok ezrei tartanak vele ezen az úton, lelkesen és izgatottan. És olykor a felnőtteknek sem árt elmerülni egy tündérmese valóságában.ˮ – Szergej Lukjanyenko