Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. október 16.
"A pályámon akik szerettek, azok hitet adtak, akik nem, azok meg dacot szültek"

"A pályámon akik szerettek, azok hitet adtak, akik nem, azok meg dacot szültek"

Könyvajánló

Bérczes László harmadik beszélgetőkönyve (Cseh Tamás és Törőcsik Mari után) Mucsi Zoltánról készült, mely idén szeptemberben jelent meg. A könyv apropóján Mucsi Zoltán D. Tóth Kriszta népszerű, Elviszlek magammal című műsorának vendége volt. A beszélgetésben szó esik a színész gyermekkoráról, pályájának kezdeteiről és fontos állomásairól, Scherer Péterhez, vagy éppen Háy Jánoshoz fűződő barátságáról, és természetesen a beszélgetőkönyvről is.

A könyv megszületéséről a színész így nyilatkozott:

Nehéz ügy volt, meg hosszadalmas beszélgetés. Mert egyrészt van az ember hiúsága - vagy igazából megtiszteltetésnek vettem, hogy a László velem is akar egy ilyet is csinálni, aztán meg arra gondoltam, hogy ami az én életemben az emberekre tartozik, az a színházban meg a filmeken megtörténik. Tehát én egyébként azon kívül egy átlagember vagyok, aki éli az átlagemberek életét, család, gyereknevelés, az meg nem olyan érdekes. Meg nagyon nehéz egy ilyen könyv, hogy hol van az a határ, ameddig őszinte lehetsz, hol van az, amit nem akarsz megmutatni magadból, és ha nem, akkor meg minek.

Scherer Péterrel a kilencvenes évek közepe óta gyakorlatilag összefonódott a nevük, mára már legendás párost alkotnak Kapa és Pepe néven, és barátságuk még mindig töretlen.

Mi az első tíz évben rettenetesen sok időt töltöttünk együtt. Napi 10-12 órát, de ebben benne van, hogy próbáltunk, forgattunk, nem az volt, hogy minden nap beültünk sörözni vagy elvonultunk beszélgetni. Abban a tíz évben én jelentősen több időt töltöttem a Péterrel, mint a családommal, ha beleveszem az otthon alvás idejét is, akkor is. És valamilyen módon kibírjuk egymást huszonhat éve.

Mucsi Zoltán -  Bérczes László beszélgetőkönyve
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Mucsi Zoltán - Bérczes László beszélgetőkönyve

Bérczes László
Európa Könyvkiadó, 2021.02.19.
Hogyan lesz az abonyi melósok gyerekéből, egy szakmunkástanulóból vezető budapesti színész, országos hírű színházi előadások és tévésorozatok főszereplője? Milyen utakon és útvesztőkön kell keresztülvergődni ahhoz, hogy valaki azt csinálja, amit csinálni akar? Érzékeny és bizalmas beszélgetés életről, színészetről.