Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2020. március 3.
A rettegett Kaliforniai Gyilkos nyomában

A rettegett Kaliforniai Gyilkos nyomában

Előrendelhető újdonság

A Kaliforniai Gyilkosnak nevezett rejtélyes pszichopata ötven betöréses nemi erőszakot követett el és legalább tíz embert gyilkolt meg Kalifornia kertvárosaiban az 1970-es évek végétől. Évtizedekkel később Michelle McNamara újságíró eredt a hálószobák démonjának nyomába – erről szóló bűnügyi tényregénye, az Eltűnök a sötétben már előrendelhető.

Az vagy, amit hátrahagytál nekünk. Egy tízcentis, függőleges vágás egy San Ramon-i egyszintes ház szúnyoghálóján. Egy zöld markolatú balta a sövények között. Egy darab kötél egy nyírfa ágán. A pára a hátsó kertben talált, üres sörösüvegen. Azonosítatlan kék festékfoltok. A Contra Costa megyei seriffhivatal 3-as számú fényképtekercsének 4. képkockája, ami azt a helyet ábrázolja, ahol minden bizonnyal átmásztál a kerítésen. Egy lány ellilult végtagja, ami még órákkal később is zsibbadt. Egy feszítővas körvonala a porban. Nyolc betört koponya.

Noha McNamara váratlanul meghalt, mielőtt befejezhette volna a könyvet, így végül nem élhette meg a sorozatgyilkos letartóztatását sem, kötete meghódította a sikerlistákat és a modern bűnügyi tényregény műfajának egyik klasszikusa lett. A könyvet, melyhez a Holtodiglan szerzője, Gillian Flynn írt előszót, Stephen King „inspiráló, letehetetlen olvasmánynak" titulálta, a mű alapján készült dokumentumfilm-sorozat pedig várhatóan 2020 nyarától lesz látható az HBO műsorán.

Eltűnök a sötétben

Eltűnök a sötétben

Egy nő megállíthatatlan hajszája a Kaliforniai Gyilkos után

Michelle McNamara
Európa Könyvkiadó, 2020.04.08.
Egy rejtélyes és erőszakos bűnöző ötven betöréses nemi erőszakot követett el és legalább tíz embert gyilkolt meg Kalifornia különböző városaiban az 1970-es évek végétől több mint tíz éven át. Három évtizeddel később Michelle McNamara bűnügyekkel foglalkozó újságíró eredt az elkövető nyomába, megszállottan kutatott és publikált az ügyről, hogy igazságot szolgáltasson az áldozatoknak.