Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2022. november 3.
Richard Chizmar ötvözi Stephen King történetmesélését a Michelle McNamara-féle true crime feszültségével

Richard Chizmar ötvözi Stephen King történetmesélését a Michelle McNamara-féle true crime feszültségével

Friss megjelenés

„Mintegy 5419 évvel az irodalom születése után Richard Chizmar feltalál egy teljesen új műfajt A rémkirály nyomában című regényével. Lebilincselő, szövevényes történetvezetés. Ne hagyd ki!” (Brian Keene, a The Rising szerzője)

1988 nyarán eltűnt lányok megcsonkított holttestére bukkannak egy marylandi kisvárosban. A bizonyítékok alapján kiderül, hogy a csendes környéket egy kegyetlen sorozatgyilkos tartja rettegésben. Hamarosan elterjed a szóbeszéd, miszerint a helyi tinédzser lányokra leselkedő ragadozó nem is egészen evilági lény. A bűnüldöző szervek az FBI nyomozóinak segítségével viszont nagyon is biztosak abban, hogy az elkövető egy hús-vér ember, aki kegyetlen játékot űz velük. A paranoia és a gyanakvás csapdájában rekedt, egykor békés közösség számára egyre inkább úgy tűnik, hogy a rémálomnak soha nem lesz vége.

A horror- és krimiszerzőnek készülő, frissen végzett egyetemista, Richard Chizmar éppen akkor tér vissza szülővárosába, amikor bevezetik a kijárási tilalmat és megalakul a környékbeli lakosokból verbuválódott figyelőcsapat. A fiatal író, akit egyébként a saját esküvője és a karrierindítása kötne le, egy valódi horrortörténet közepén találja magát. Az események hatására Chizmar személyes beszámolót kezd el írni a sorozatgyilkos rémuralmának időszakáról, holott akkor még nem is tudta, hogy ezek az események évek múlva is kísérteni fogják.

A rémkirály nyomában ijesztő, jól felépített és magával ragadó mű, amely Stephen King történetmesélését a Michelle McNamara-féle true crime feszültségével ötvözi.

Richard Chizmar tehetsége a maga teljességében nyilvánul meg ebben az igazán különleges regényben, amely az olvasóit is sokáig nyugtalanítja majd.

„Letehetetlen és ijesztő olvasmány… sokszor eszünkbe juthat róla az Eltűnök a sötétben, ám soha nem a történet rovására. Ray Bradbury hatása szintén megjelenik, ő viszont soha nem tudta volna így megírni a végét. Az A rémkirály nyomában megteszi azt, amit a true crime gyakran nem képes: egyszerre hidegrázós élményt és felemelő lezárást nyújt.” (Stephen King)

A rémkirály nyomában

A rémkirály nyomában

Richard Chizmar
Európa Könyvkiadó, 2022.10.26.
1988 nyarán eltűnt lányok megcsonkított holttestére bukkannak egy marylandi kisvárosban. A bizonyítékok alapján kiderül, hogy a csendes környéket egy kegyetlen sorozatgyilkos tartja rettegésben. Hamarosan elterjed a szóbeszéd, miszerint a helyi tinédzser lányokra leselkedő ragadozó nem is egészen evilági lény.

A többszörös díjnyertes amerikai író, újságíró, szerkesztő műveivel két World Fantasy-díjat és négy International Horror Guild-díjat nyert, valamint a HWA’s Board of Trustees díját. A Stephen Kinggel közösen írt Gwendy és a varázsdoboz, valamint az önállóan írt folytatása rendszeresen szerepelnek a bestseller listákon.

Gwendy és a varázsdoboz

Gwendy és a varázsdoboz

Richard Chizmar, Stephen King
Európa Könyvkiadó
A maine-i Castle Rock furcsa események és szokatlan látogatók szemtanúja volt az évek során, de van egy történet, amelyet soha nem mondtak el… eddig.
Gwendy és a bűvös toll
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Gwendy és a bűvös toll

Richard Chizmar
Európa Könyvkiadó
A téli vihar nyomában a gonosz újra betör Castle Rock kisvárosába. Norris Ridgewick seriff és csapata két eltűnt lányt keres kétségbeesetten, de egyre fogy az idő, és egyre bizonytalanabb, hogy élve találják-e meg őket.