Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2023. április 14.
A szél árnyéka világhírű szerzőjének posztumusz novelláskötete

A szél árnyéka világhírű szerzőjének posztumusz novelláskötete

Előrendelhető újdonság

„Elátkozott írók, látomásos építészek, hamis személyazonosság, kísértetjárta épületek, ellenállhatatlanul képszerű leírások, mesteri párbeszédek… és főleg az ígéret, hogy az elbeszélés új, lenyűgöző helyekre visz majd bennünket.”

A köd városa novellái az Elfeledett Könyvek Temetője (A szél árnyéka, Angyali játszma, A mennyország fogságában, Lelkek labirintusa) regénytetralógia irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen vonásait tárják fel, beavatnak a legendás könyvtár keletkezésének történetébe, az elbeszélések légköre, témái és motívumai is mind ismerősek lesznek a regényfolyam olvasói számára.

Ahogy újdonságokkal sem fukarkodnak, s belépőként szolgálhatnak a spanyol író lenyűgöző, kísértetjárta, ellenállhatatlan látomásába – egyszersmind a rejtélyes, időtlen, párás-ködös Barcelona lakóinak életébe.

„Ha valaki azt gondolta, hogy az autentikus gótikus regény a tizenkilencedik században kihalt, Zafón könyve alapján meg fogja változtatni a véleményét.”

Stephen King

Ez a kötet több mint pusztán elbeszélések gyűjteménye! A köd városa tizenegy novellája – melyek különféle irodalmi folyóiratokban jelentek meg, vagy korábban nem kerültek még publikálásra – a maga teljességében mutatja be Carlos Ruiz Zafón összetéveszthetetlen írói világát, akár a fejlődésregény, a horror, a thriller vagy a romantikus szerelmi történet műfajában kalandozik.

A kötet egyben tiszteletteljes főhajtás is a nagy irodalmi előd, Cervantes előtt.

A posztumusz novelláskötet elbeszélései közül mindezidáig csak a Tűzrózsa volt olvasható magyarul, A szél árnyéka című regény exkluzív mellékleteként.

A köd városa

A köd városa

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó, 2023.04.14.
A köd városa novellái a négy regényből álló Elfeledett Könyvek Temetője irodalmi világát bővítik tovább a sajnos idejekorán elhunyt világhírű szerző elképzelése és tervei alapján: egy-egy szereplő eddig ismeretlen vonásait tárják fel, beavatnak a legendás könyvtár keletkezésének történetébe, az elbeszélések légköre, témái és motívumai is mind ismerősek lesznek a regényfolyam olvasói számára.

Carlos Ruiz Zafón (1964–2020) világszerte a második legolvasottabb spanyol író Cervantes után. 2014-ben a Penguin Classics kiválasztotta a világirodalom történetének huszonhat klasszikusát (az angol ábécé mindegyik betűjéhez egyet-egyet), és a Z-t A szél árnyékának ítélte. Carlos Ruiz Zafón így Charles Dickens, Jane Austen, Marcel Proust és James Joyce társaságába került.

„Zafón varázslattal és fantasztikummal teli elbeszéléseinek letaglózó ritmusa senki máséhoz nem hasonlító csáberővel bír.”
The Guardian

„Carlos Ruiz Zafón egyike a legnagyszerűbb mesemondóknak”
Margaret Atwood

Angyali játszma

Angyali játszma

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó
Elfeledett Könyvek Temetője
A húszas évek Barcelonájában egy titokzatos idegen felkeres egy reménytelenül szerelmes fiatal írót. Visszautasíthatatlan ajánlatot tesz neki: rengeteg pénz, és talán egyéb jutalmak is várják, ha megbeszélt időre megírja a Könyvet, amely mindenek feletti hatalommal bír.
A mennyország fogságában

A mennyország fogságában

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó, 2020.09.01.
Elfeledett Könyvek Temetője
1957 karácsonya. A Sempere & Fiai könyvkereskedésben felbukkan egy baljós alak, és könyvet dedikál az épp távol levő segédnek. A segéd Fermín Romero de Torres, a könyv a Monte Cristo grófja. A nagyszájú, vagány Fermín a dedikáció láttán elsápad, és attól kezdve egyre furcsábban viselkedik. Barátja, Daniel Sempere nyomozni kezd a baljós alak után, és elképesztő történetet göngyölít fel.
Lelkek labirintusa

Lelkek labirintusa

Carlos Ruiz Zafón
Európa Könyvkiadó, 2020.12.10.
Elfeledett Könyvek Temetője
Barcelona, ötvenes évek. Daniel Sempere, aki az Elfeledett Könyvek Temetőjében örökbe fogadta A szél árnyéka elárvult példányát, már felnőtt férfi, családapa. Az édesanyja emlékképét elhomályosító sötét titok azonban változatlanul nyomasztja. Hiába kerek az élete, rémálmai vannak. Az Elfeledett Könyvek Temetője című regényciklus első része, A szél árnyéka 2001-ben jelent meg spanyolul.