Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. december 21.
A szobalány Az év thrillere 2022-ben a Goodreads olvasói szerint!

A szobalány Az év thrillere 2022-ben a Goodreads olvasói szerint!

A könyves világ hírei

A torontói író, Nita Prose első Goodreads Choice Award díját nyerte el A szobalány című debütáló regényével, amely hazánkban az Alexandra Kiadó gondozásában olvasható. A könyv a Krimi és thriller kategóriában aratott sikert: több mint nyolcezer szavazattal előzte meg a második helyezett Lucy Foley Lakás Párizsban című regényét. Ahogy a díj kedvcsinálója szól:

„A szobalány egy klasszikus thriller a zárt ajtók mögött rejtőzködő bűncselekményekről, jómódú halottakról és a szállodák higiéniai protokolljáról. Nita Prose írásmódja a »Vajon ki volt a tettes?« kérdést egy hatalmas adag szerethetőséggel fűszerezi. Ráadásul Florence Pugh-val készül hamarosan a filmadaptáció!”

Molly Gray más, mint a többiek. Nehezére esik a szociális készségek elsajátítása, és gyakran félreértelmezi mások szándékait. Egyedi személyisége és a takarítás megszállott imádata azonban mintha egyenesen szobalánynak teremtette volna! Ám aznap, amikor a hírhedt és vagyonos Charles Black lakosztályába lép, egy holttestre bukkan, és eddig rendezett élete fenekestül felfordul. Mielőtt felfoghatná, mi is történik, szokatlan viselkedésének köszönhetően első számú gyanúsítottá válik a rendőrség szemében. Molly teljesen belekavarodik a megtévesztések hálójába, fogalma sincs, hogyan szabadulhatna. Szerencséjére barátai, akikről addig azt sem tudta, hogy léteznek, összefognak vele, hogy kiderítsék, mi történt valójában Mr. Blackkel – de vajon képesek lesznek megtalálni az igazi gyilkost, mielőtt túl késő lenne?

A szobalány

A szobalány

Nita Prose
Alexandra Kiadó
Molly Gray más, mint a többiek. Nehezére esik a szociális készségek elsajátítása, és gyakran félreértelmezi mások szándékait. Korábban a nagymamája egyszerű szabályokba tömörítve magyarázta el neki a világ dolgait, és ezeket követve Molly elboldogulhatott az életben.

A Goodreads immár 14. alkalommal rendezte meg a Goodreads Choice Awards szavazást, amely mostanra a világ egyik legjelentősebb irodalmi közönségdíjává nőtte ki magát, s amelynek keretében csak az idei évben összesen 5,7 millió szavazatot adtak le az olvasók.