Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2021. március 15.
A történelem hajótörötteit hamarosan a tévéképernyőn is láthatjuk!

A történelem hajótörötteit hamarosan a tévéképernyőn is láthatjuk!

Megfilmesítés

Armando Lucas Correa könyve komoly, szívszorító témát dolgoz fel két tizenkét éves kislány történetén keresztül. Hannah szála valós történelmi eseményeken, a német és francia zsidók megpróbáltatásain alapul. A második világháború előtt a lány és családja menekülni kényszerül Berlinből. A nácik hatalomra jutásával egész Berlin megváltozik, az utcákat ellepik a vörös-fekete zászlók, mindenhol a kibontakozó terror és elnyomás jelei törnek felszínre. Az egyetlen reményt a Kubába tartó St. Louis óceánjáró jelenti, de a háború előrehaladtával az utazás is egyre veszedelmesebbé válik.

Anna története a szeptember 11-i terrortámadás témáját dolgozza fel, amely során elveszíti édesapját. Nem marad számára más, mint a magányos élet a valóságtól egyre inkább elforduló anyjával. Történetük mondanivalója túlmutat a holokauszt és a terrortámadások borzalmain.

A történelem hajótörötteit eddig 14 nyelvre fordították le, több mint 20 országban, most pedig a filmjogokat is eladták: a történetből Gianni Nunnari készít sorozatot. A producer olyan híres filmeken dolgozott korábban, mint a 300: A birodalom hajnala, a Viharsziget vagy a Hetedik.

„Izgatottan várjuk, hogy elkészíthessük ezt a sorozatot, hiszen nagyszerű könyvről van szó” – nyilatkozták a producerek. „A történelem hajótöröttei már így is világhírű!”

A történelem hajótöröttei

A történelem hajótöröttei

Armando Lucas Correa
Alexandra Kiadó (A), 2020.
A 12 éves zsidó lánynak, Hannah-nak 1939-ben szüleivel együtt menekülnie kell a nácik által kisajátított otthonukból. Az embertelenségből egy Kubába tartó óceánjáró kínál kiutat, de lehetséges-e a menekülés, vagy az új élet reménye délibáb csupán?