Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. május 27.
A világpremierrel egy időben Magyarországon is megjelent a legújabb nemzetközi young adult fantasysiker: a Skandar és az unikornistolvaj

A világpremierrel egy időben Magyarországon is megjelent a legújabb nemzetközi young adult fantasysiker: a Skandar és az unikornistolvaj

Könyvajánló

Számos mítosz és legenda mesél az egykor talán valóban létező unikornisokról. Bizonyos történetekben ezek a lények csúnya, rinocéroszhoz hasonlító állatok több mint kétméteres szarvval a homlokukon; más legendákban azonban gyógyító erővel és csodálatos képességekkel rendelkező, fehér lóhoz hasonlító, gyönyörű jószágok. Manapság ez a kép a legelterjedtebb, és számos animációs film vagy mesekönyv főszereplői ezek az állatok; különböző színekben pompáznak, csillognak, és erőt, boldogságot sugároznak magukból.

Unikornis márpedig nincs!
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Unikornis márpedig nincs!

Katy Halford, Lucy Rowland
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.15.
Volt egyszer egy kislány, aki mindenkinél jobban hitt az unikornisokban. Hiába mondták neki, hogy unikornis márpedig nincs, ő hajthatatlan volt. Útra kelt, hogy bizonyítékot keressen az unikornisok létezésére. Segítesz neki?

Az elsőkönyves angol írónő, A. F. Steadman debütáló regénye azonban a megszokottól eltérően ábrázolja az unikornisokat: vérszomjas, hatalmas fenevadak, akik a Szigeten kószálva élnek, és csak a hosszú éveken át képzett, különleges tehetséggel született, a négy fő elem (tűz, víz, föld, levegő) egyikének birtokában álló lovasok tudják a szolgálatukba állítani őket, életre szóló köteléket kialakítva velük.

Skandar Smith 13 évet töltött kemény tanulással, hogy valóra válthassa az álmát, és unikornislovassá válhasson, a vizsga napján azonban látszólag már azelőtt meghiúsul a jövője, mielőtt igazán elkezdődne. A Sziget legerősebb unikornisát egy titokzatos alak elrabolja, Skandar pedig olyan titkok birtokába jut, melyek az egész Sziget jövőjét, és mindnyájuk életét veszélyeztetik.

A. F. Steadman debütáló regényét már a megjelenés előtt 46 nyelvre – köztük az Alexandra Kiadó jóvoltából magyarra is – fordították, ezzel világrekordot döntve az elsőkönyves írók között. Skandar mágikus lényekkel, veszélyekkel és ádáz csatákkal teli világa garantáltan új szenzáció lesz a Percy Jacksont, az Eragont vagy a Harry Pottert kedvelő fantasyrajongók között!

Skandar és az unikornistolvaj
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Skandar és az unikornistolvaj

A.F. Steadman
Alexandra Kiadó (A), 2022.04.28.
Skandar
Szokatlan hősök, pusztító mágia, ádáz égi csaták és vérszomjas unikornisok; ettől a bámulatos fantasysorozattól szárnyalni fog a szíved!