Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
április 29.
Anyák napjára ajánljuk

Anyák napjára ajánljuk

Könyvajánló

Magyarországon május első vasárnapján, idén május 7-én ünnepeljük az anyák napját; azt az ünnepet, amelyről világszerte más-más napokon ugyan, de mindenki megemlékezik, hálát adva az őket felnevelő édesanyáknak. Könyvajánlónkban több újdonságot és előrendelhető könyvet is találtok.
Ha innen választotok, biztosan nem hibáztok, hiszen mindegyik kiadvány hatalmas népszerűségnek örvend!

Alex Perry: A calabriai anyák

A 'Ndrangheta sebezhető pontja talán a bűnszervezet szexizmusa és nőgyűlölete: a calabriai anyákon keresztül meg lehet törni a maffiát.
Alex Perry nagy figyelmet keltő könyvéből a Disney+ készített minisorozatot. Főszerepben három bátor anya áll, akik egy kis segítséggel, rendkívüli bátorsággal szállnak szembe a világ egyik leghíresebb maffiabandájával. Mindannyian tudják: csak az egyik fél maradhat talpon.

A calabriai anyák
Toplista

A calabriai anyák

A nők, akik szembefordultak a világ legbefolyásosabb maffiájával

Alex Perry
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.03.23.
A calabriai anyák hiteles, felkavaró beszámoló a maffiával szembeszálló nők bátorságáról, és az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb maffiaperéről. Alex Perry nagy figyelmet keltő könyvéből a Disney+ készített minisorozatot.

Nina de Gramont: Agatha Christie-affér

Meddig vagyunk hajlandóak elmenni a szerelem nevében? – Ez az egyik kérdés, amit az Agatha Christie-affér is fejteget. Miss Nan O’Dea a gazdag üzletember, Archie Christie szeretője lett, elcsábítva őt odaadó felesége, a közismert krimiíró, Agatha Christie mellől. A regény egy zseniális, több idősíkon játszódó regény tragikus szerelmesekről, szomorúságról, bosszúról és gyilkosságról.

„Szokatlan keveréke a történelmi fikciónak, a románcnak, a szívfájdalomnak és a bosszúnak.” - Reese Witherspoon

Agatha Christie-affér
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Agatha Christie-affér

Nina de Gramont
Európa Könyvkiadó, 2022.11.30.
London, 1926. A sorházak és teniszmeccsek, az előkelőségek és vadászkirándulások világában Miss Nan O’Dea a gazdag üzletember, Archie Christie szeretője lett, elcsábítva őt odaadó felesége, a közismert krimiíró, Agatha Christie mellől.

Elisabeth Badinter: Egy anya konfliktusai

Badinter regénye egy olyan nézőpontból közelíti meg Mária Terézia Habsburg császárnét, amelyet nem igazán ismertünk korábban. A regény Mária Terézia új oldalát fedi fel; a bonyolult egyéniségű, gyengédségre és keménységre is képes, gyermekeiért aggódó anyaként jelenik meg a regényben, amely rengeteg, kiadatlan dokumentumokból származó információval szolgál.

„Mária Terézia az anyák történetének új fejezetét testesíti meg, amelyben sok mai nő magára fog ismerni, mert ez az aktív anyaság, a minden gyermekéért felelős anya története.”

Egy anya konfliktusai
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Egy anya konfliktusai

Mária Terézia, az uralkodó és gyermekei

Elisabeth Badinter
Európa Könyvkiadó, 2022.11.10.
Elisabeth Badinter ebben a könyvében, kiadatlan dokumentumokból merítve, az anyaság oldaláról közelíti meg Mária Terézia Habsburg császárné és magyar királynő (1717–1780), kora legnagyobb hatalommal bíró uralkodójának lenyűgöző alakját.

Jeva Szkaliecka: Nem tudod, mi a háború

Fontos, megrázó, végső soron mégis reményt keltő kordokumentum a jelenleg is zajló orosz–ukrán háborúról, egy ukrán kislány naplóbejegyzéseiből.
Jeva és szeretett nagymamája Dublinban találnak menedéket, mivel a kislány tizenkettedik születésnapja után, 2022. február 22-én szeretett városát támadás éri, hiszen Oroszország megindítja támadását Ukrajna ellen. A lány a pincében kezdi el írni a naplóját, amelyben mindenről beszámol; a bombatámadásokról, bujkálásokról és a kétségbeesett menekülésről nyugatra.

Nem tudod, mi a háború
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Nem tudod, mi a háború

Egy ukrán kislány naplója

Jeva Szkaliecka
Európa Könyvkiadó, 2022.11.09.
Fontos, megrázó, végső soron mégis reményt keltő kordokumentum a jelenleg is zajló orosz–ukrán háborúról, egy ukrán kislány naplóbejegyzéseiből. Jeva Szkaliecka története a tizenkettedik születésnapján kezdődik Harkivban, a városban, ahol kiskora óta a nagymamájával él.

Muna Shehadi: A szerencse lányai-sorozat

Muna Shehadi három lánytestvér életét feldolgozó A szerencse lányai trilógiája szívmelengető, érzelemdús olvasmány.

Első része, a Bizalmas hazugságok középpontjában egy rejtélyes és tragikus haláleset áll. A nyomok pedig egyenesen New Yersey-be vezetnek…
Az Eltitkolt igazságok című második részben Eve Moore kiszámítható életet él; egészen addig, amíg ki nem derül, hogy az őt és testvéreit felnevelő mozicsillag, Jillian Croft nem lehet az igazi anyjuk.
A harmadik rész a Kíméletlen titkok címet viseli. Miután a karrierje, férje és álmai elvesztésével küszködő Olivia megismerkedik Duncannel, rájön, hogy a továbblépés előtt meg kell békélnie a múlttal, és szembe kell néznie mindazzal, ami anyjával történt.

Bizalmas hazugságok
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Bizalmas hazugságok

Muna Shehadi
Cartaphilus Könyvkiadó, 2022.04.25.
A szerencse lányai
A lenyűgöző, ám labilis mozicsillag, Jillian Croft és a híres színésztanár, Daniel Braddock három lánya szerető légkörben nőtt fel, még anyjuk tragikus halála után is. Ám évekkel később a feje tetejére áll az életük, amikor rálelnek egy orvosi dokumentumra, amely szerint Jilliannek nem lehetett gyermeke.
Eltitkolt igazságok
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Eltitkolt igazságok

Muna Shehadi
Cartaphilus Könyvkiadó
A szerencse lányai
Eve Moore élete szürke rutinná vált.
A 29 éves nő stabil, kiszámítható kapcsolatban él, munkája már nem jelent számára kihívást. Kényelmes és unalmas életét megdöbbentő felfedezés forgatja fel: kiderül, hogy az őt és testvéreit felnevelő híres mozicsillag, Jillian Croft nem lehetett a biológiai anyjuk.
Kíméletlen titkok
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Kíméletlen titkok

Muna Shehadi
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.05.02.
A szerencse lányai
Olivia Croft élete fordulóponthoz érkezett.
Egy újabb sikertelen meghallgatás és tévéműsora, a Crofty Cooks megszüntetése után csak abban reménykedik, hogy férjével, Derekkel végre a régóta várt gyermekáldásban részesülnek, és hogy túl tudja magát tenni a megdöbbentő felfedezésen, miszerint nem megboldogult anyja, a híres mozicsillag, Jillian Croft adott neki életet, ahogy két nővérének sem. Ám élete még nehezebbé válik, amikor felfedezi a kegyetlen titkot, amelyet Derek nyolc éve tartó házasságuk során végig rejtegetett. Olivia képtelen megbocsátani férje árulását, ezért Los Angelesből a maine-i tengerpartra menekül, amely boldog gyerekkorára és szeretett anyjára emlékezteti. A karrierje, férje és álmai elvesztésével küszködő Olivia itt ismerkedik meg Duncannel, egy rokon lélekkel, akinek hozzá hasonlóan összetört a szíve. Mielőtt azonban Olivia belevethetné magát a jövőbe, meg kell békélnie a múlttal, és szembe kell néznie mindazzal, ami anyjával történt.

Erin Litteken: Ukrajna lányai

Cassie életét teljesen összetörte férje elvesztése. Négyéves lánya nem beszél az egy évvel ezelőtti baleset óta, egybefolynak a kilátástalan napok. Nagyanyja Cassie-nek adja fiatalkori naplóját, amelyből feltárul családja múltja – egy történet, amelyből minden borzalma és sötétsége mellett Cassie erőt meríthet a túléléshez és az újrakezdéshez.

„Hátborzongató és rettenetes, egyben viszont gyönyörű és lelkesítő történet, amely minden korábbinál időszerűbb napjainkban. Mindenkinek teljes szívből ajánlom.” - Christy Lefteri

Ukrajna lányai

Ukrajna lányai

Erin Litteken
Cartaphilus Könyvkiadó, 2023.04.17.
1929, kijevi járás, Szovjetunió. A tizenhat éves Kátya boldogan él szerető családjával, és a közös jövőről álmodozik a szomszédban élő szerelmével. Egy nap Sztálin aktivistái érkeznek a falujukba, hogy a parasztokat kolhozba tereljék; a meggyőzés először szép szóval zajlik, majd közvetlenebb módszerek kerülnek elő.