Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2020. április 17.
„Arról a világról írsz, amelyet ismersz. Köszönhetően annak, hogy hol nőttem fel, rettentően sokat tudok a bűnözés világáról.”

„Arról a világról írsz, amelyet ismersz. Köszönhetően annak, hogy hol nőttem fel, rettentően sokat tudok a bűnözés világáról.”

Interjú

Az angliai Essexben született Martina Cole többek közt pincérnőként és bolti árufeltöltőként is dolgozott, mielőtt az 1992-ben megjelent Veszélyes hölgy elsöprő sikerét követően főállású íróvá vált. Az írónőt ma a kortárs krimi megkérdőjelezhetetlen mestereként tartják számon; csak az angol nyelvterületen több mint 15 millió példányban keltek el a regényei, és több művéből nagy sikerű televíziós adaptáció készült. Cole Kent és Ciprus között osztja meg az idejét, és amikor épp nem a legújabb regényén dolgozik vagy az unokáival foglalkozik, akkor örömmel jótékonykodik – többek közt börtönökben tart kreatívírás-órákat. A magyar olvasók kérdéseit a Moobius továbbította, és igazi interjú stílusban az unokája tette fel neki.

Hogyan váltál íróvá?

Amióta csak az eszemet tudom, imádok olvasni. Mindig is szerettem volna írni egy saját könyvet, így hát megtettem.

A drámai krimik királynőjeként tartanak számon. Miért döntöttél úgy, hogy ebben a műfajban fogsz tevékenykedni?

Arróla világról írsz, amelyet ismersz. Köszönhetően annak, hogy hol nőttem fel,rettentően sokat tudok a bűnözés világáról.

A könyveidben megjelenő események igaz történeteken alapulnak, vagy a képzeleted alkotja őket?

Többnyire a képzelőerőmmel alkotom meg őket, igaz, néha felhasználok valós eseményeket, hogy valószerűbbé tegyem a könyveimet.

Magyarul legutóbb az Elégtétel című könyved jelent meg. Ezt a történetet mi inspirálta?

A hűség nagyon fontos téma minden könyvemben, főleg a családdal szembeni hűség. Az Elégtételben a megtorlás témakörét jártam körül. Egy olyan világot szerettem volna megalkotni, amelyben rengeteg a bosszúvágy.

Amennyire tudjuk, lelkes önkéntes vagy, és börtönökben tartasz kreatívírás-órákat. Mesélnél egy kicsit erről?

A börtönműhelyeket és kreatívírás-órákat már több mint 25 éve kezdtem el. Hiszek a jóvátételben, és abban, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt.

Ez érvényes a rabokra is, úgy gondolom, megérdemlik a lehetőséget, hogy a társadalom hasznosabb tagjává váljanak. Egyébként a Women’s Aid (egy angol családon belüli erőszak ellen harcoló szervezet – a szerk.) nagykövete is vagyok. Érdekességképpen pedig a könyveim évek óta a legkeresettebb könyvek az egész börtönrendszerben, és a könyvesboltokból is a legtöbbet ellopottak országszerte.

Elégtétel

Elégtétel

Martina Cole
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Az alig 17 éves Sharon Conwayre csodálatos élet vár, hiszen kedvese és nemsokára megszülető gyermekének apja, Lenny Scott a londoni alvilág egyik legígéretesebb ifjú pénzbehajtója: eszes, hűséges és könyörtelen. Ám Sharonnak rá kell döbbennie, hogy semmi sincs ingyen, és előbb-utóbb valakinek meg kell fizetnie.
Aranyélet
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Aranyélet

Martina Cole
Alexandra Kiadó (A)
Cain Moran jobban akarta Jenny Riley-t, mint bárkit vagy bármit addig az életben. Még Jenny Riley-t szeretni könnyű volt, az már komoly fejfájást okozott neki, hogyan mondja el a feleségének, hogy válni akar… Jenny nem egyszerűen csak egy lány. Nem érdekli, hogy Cain kemény pasi hírében áll - együtt akar vele lenni, és kész.
Bosszú

Bosszú

Martina Cole
Alexandra Kiadó (A), 2017.09.15.
Martina Cole-t világszerte a krimi koronázatlan királynőjének tartják. Műveiből összesen több mint tizenegymillió példány fogyott világszerte, népszerűsége több mint huszonöt év után is töretlen. Huszadik megjelent regénye, a Bosszú sem okoz csalódást - egyszerre sokkoló, fordulatos és a végletekig nyomasztó, egyszóval hamisítatlan Martina Cole-krimi.
Az Élet

Az Élet

Újszerű antikvár könyv
Martina Cole
Alexandra Kiadó (A), 2014.
Martina Cole hiteles és lebilincselő regénye színes portrét fest egy erőszakkal és árulásokkal terhes családról, melynek tagjait a hűség, a vér és az égő bosszúvágy fűzi egymáshoz... Egy sötét mese az Életről, ahogyan csak Martina Cole képes elmondani.