Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2019. november 3.
Az HBO bejelentette a Trónok harca előzménytörténetének tévés adaptációját

Az HBO bejelentette a Trónok harca előzménytörténetének tévés adaptációját

Október 30-án az HBO hivatalos közösségimédia-oldalain megosztotta: érkezik a Trónok harca sorozat előzménytörténete! A George R. R. Martin és Ryan Condal közreműködésével megírt, House of the Dragon című tévés adaptáció Martin Tűz és vér című könyvén alapszik, amely magyarul az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

A Tűz és vér a Trónok harca története előtt 300 évvel játszódik, amikor még sárkányok uralkodtak Westeroson. A könyvben a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól a legendás trón megtartásáért küzdő Targaryenek nemzedékein át egészen a dinasztiát majdnem végleg széttépő polgárháborúig követhetjük Westeros sorsfordító eseményeit. Az AH magazin könyvajánlójában a következőképpen nyilatkozott a kötetről:

„A könyv gyönyörű, a történetek, amiket pedig magába foglal, roppant érdekesek. Számos új dologgal lettem gazdagabb általa és csak még jobban rajongok a Targaryen dinasztiáért. […] Ha befejezted az utolsó eddig megjelent Tűz és Jég dalát, kellően beszippantottad magad a szerző zsenialitásába, fogd a kezedbe nyugodtan és élvezni fogod, a képektől pedig el leszel ájulva és biztosan nem fogsz csalódni.”

A House of the Dragon rendezéséért Ryan Condal és Miguel Sapochnik felelősek.

Tűz és vér

Tűz és vér

300 évvel a Trónok harca előtt (A Targaryenek históriája - Tűz és Jég dala)

George R. R. Martin
Alexandra Kiadó (A), 2018.
Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőt tette meg székhelyéül.