Nincs engedélyezve a javascript.
19225522_317022815414458_3302470712254555130_n-1.jpg
Alexandra Kiadó
2022. január 11.
Az utolsó királyság története egy filmmel folytatódik a Netflixen!

Az utolsó királyság története egy filmmel folytatódik a Netflixen!

Megfilmesítés

Az Angolszász história egy történelmi regénysorozat, amely Anglia születését és a viking háborúkat mutatja be a 9. és 10. században, és első, 2004-es megjelenése óta (Magyarországon: 2007) olvasók ezreit tette rajongóvá. A könyvsorozatból 2015-ben a BBC és a Netflix készített nagy sikerű tévéadaptációt Az utolsó királyság címmel, amelyet hazánkban, az etyeki Korda Filmstúdióban forgattak.

A történet főszereplője bebbanburgi Uthred, akit egy szaxon lánnyal, Bridával együtt gyermekkorában szakítanak ki környezetéből a vikingek. A dán fogságba került Uthredet a kőkemény Jarl Ragnar és családja neveli fel, majd ifjú vikingként csatlakozik az utolsó angolszász királyság, Wessex elleni hadjárathoz. Alfréd, Wessex ájtatos és betegeskedő királya azonban nem adja magát könnyen. A félelmetes harcossá érett Uthrednek választania kell: a szívét és a viking szabadság útját követi, vagy a vér szavára hallgat? Döntése pedig nemcsak az utolsó királyság, hanem az egész sziget sorsát eldöntheti…

Bár a tavalyi év elején még bejelentették, hogy a sorozatfeldolgozás közelgő ötödik évada lesz az utolsó, a rajongók lelkesedése arra késztette a kreatív csapatot, hogy esélyt adjanak egy utolsó nagy dobásnak.

Az utolsó királyság története végül egy egész estés filmmel zárul majd a Netflixen Seven Kings Must Die (magyarul „Hét királynak meg kell halnia”) címmel, árulta el Alexander Dreymon színész-rendező a 2021. októberi londoni MCM London Comic-Conon.

„Amikor elkezdtük forgatni a sorozatot, Bernard Cornwell tíz könyv megírásánál tartott, és ennek tudatában úgy építettük fel a történetet, hogy az ötödik évad lesz az utolsó – mondta Dreymon Az utolsó királyság Comic-Con paneljén. – Azonban már jó ideje tárgyalásokat folytattunk arról, hogy talán egy kicsit meghosszabbítjuk… Úgy éreztük, ez még nem lehet egészen a vége.”

Nyilatkozatában Dreymon hozzátette, mennyire hálás a rajongóknak, amiért az elmúlt hat évben ilyen mérhetetlenül hűségesek voltak a sorozathoz, és a Seven Kings Must Die-t egy „csodálatos utazás epikus befejezéseként” jellemezte. Dreymon a kétórás különkiadásban visszatér a méltán elismert Uthred szerepében, a Carnival Films pedig több más visszatérő karakter megjelenését ígérte. Azt azonban nem árulták el, pontosan kik vannak még a szereplőgárdában, elkerülve az esetleges spoilereket.

Nigel Marchant, Az utolsó királyság producere elmondta: „Az utolsó királyság történetét egy nagyjátékfilmmel szeretnénk folytatni. Bár az ötödik évad teljesen lezárja a sorozatot, mindig volt még egy történet, amit el akartunk mesélni. A Netflix ragyogó támogatásával és a rajongók folyamatos vágyával, hogy többet lássanak, egyszerűen nem tudtunk ellenállni egy utolsó utazásnak Uthreddel.”

Vajon ki ez a hét király, és mikor és hol kell meghalniuk? A film cselekményéről egyelőre nincs hír, de valószínűsíthető, hogy legalább részben Cornwell sorozatának utolsó három könyve – a Farkasok háborúja, a Királyok kardja és a Hadúr – ihlette, és számos új arc is bemutatásra kerül.

A forgatás jövőre kezdődik Bulgáriában, a forgatókönyvet Martha Hillier írta, a rendezői székbe pedig Ed Bazalgette tér vissza, aki korábban már dolgozott Az utolsó királyság több fejezetén, valamint a Vaják, a Ki vagy, doki? és a Poldark epizódjain is.

Az Angolszász históriák legfrissebb, magyarul megjelent kötete

A vihar harcosai

A vihar harcosai

Angolszász históriák 9.

Bernard Cornwell
Alexandra Kiadó (A), 2021.11.20.
Angolszász históriák
Hosszú évtizedek véres háborúi után az angolszász földeken törékeny béke honol. Wessexet és a dánok uralma alól felszabadított Kelet-Angliát a néhai Alfréd király fia, Edward uralja, míg Merciát Alfréd lánya, Aethelflaed igazgatja.

Angolszász históriák

Az utolsó királyság

Az utolsó királyság

Angolszász históriák 1.

Bernard Cornwell
Csatadal

Csatadal

Angolszász históriák 4.

Bernard Cornwell
Felperzselt vidék

Felperzselt vidék

Angolszász históriák 5.

Bernard Cornwell
Királyok alkonya

Királyok alkonya

Angolszász históriák 6.

Bernard Cornwell
A pogány hadúr

A pogány hadúr

Angolszász históriák 7.

Bernard Cornwell
Az üres trón

Az üres trón

Angolszász históriák 8.

Bernard Cornwell
A vihar harcosai

A vihar harcosai

Angolszász históriák 9.

Bernard Cornwell