Nincs engedélyezve a javascript.
581159_438503079498424_1613393503_n-1.jpg
Európa Könyvkiadó
2021. június 10.
Barna Imre könyvbemutatója a Margó Irodalmi Fesztiválon

Barna Imre könyvbemutatója a Margó Irodalmi Fesztiválon

A könyves világ hírei

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő Margó Irodalmi Fesztivál június 10-13. között a korábbiakhoz hasonlóan színes és izgalmas irodalmi és zenei programokkal, de ezúttal új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon várja mindazokat, akik kíváncsiak a legfrissebb megjelenésekre, egyedi zenei-irodalmi koprodukciókra vagy a rég nem látott írókra.

A Fesztivál keretein belül Barna Imre 2021. június 11-én, pénteken 16 órakor mutatja be első, Kérdezd meg tőle című regényét. A szerzővel Váradi Júlia beszélget, és a beszélgetés után dedikálásra is van lehetőség.

Barna Imre József Attila-díjas műfordító 1976-tól négy évtizeden át az Európa Könyvkiadó munkatársa. Az évek során olyan jelentős világirodalmi írók műveit fordította magyarra, mint J. D. Salinger vagy Umberto Eco; Bob Dylanről életrajzi könyvet írt, emellett egy esszégyűjteményt is megjelentetett, Pont fordítva címmel.

Barna Imre most azonban új fába vágta a fejszéjét: az Európa Könyvkiadó gondozásában tavasszal megjelent az első szépirodalmi regénye, a Kérdezd meg tőle. Talányos és rendhagyó történet ez. Barabás (az atya fia) útja Szibériától Szentendréig, majd Budapesttől Moszkváig, születés és halál, orosz, magyar és zsidó sors között vesz hihetetlennek látszó kanyarokat. A történetek azonban – az ilyenek is – ismétlődni szoktak. És akkor tehát, talányaik ellenére, talán tanulságuk is van.

A szerző saját családja, édesapja történetét mossa össze a második világháború borzalmaival. Miről is szól a Kérdezd meg tőle? Családról, származásról és sorskeresésről. Háborúról, félelmekről és felemelkedésről. Arról a zűrzavarról, ami valójában emberré tesz bennünket.

Kérdezd meg tőle
Rendelj három könyvet 3+2 jelzéssel ellátott kiadványaink közül, és további kettőt ajándékba adunk! A kedvezmény öt könyv kosárba rakása után aktiválódik, az öt megrendelt termékből a két legalacsonyabb árút adjuk ajándékba. Az akció más kedvezményekkel, kuponajánlatokkal nem összevonható, az akcióban szereplő könyvekre további %-os kedvezmények nem vehetők igénybe, a 3+2 akció keretein belül leadott rendelések esetén fix összegű, végösszegből levonásra kerülő kupon nem felhasználható.

Kérdezd meg tőle

Barna Imre
Európa Könyvkiadó, 2021.03.25.
„Nem tudta, mire készülök. Egy ideig terveztem ugyan, hogy előbb-utóbb elmondom (vagy inkább bevallom?) majd neki, mert hát hogy venné már az ki magát, ha véletlenül tudná meg, de csak célozgatni mertem, halogattam a dolgot. Féltem, hogy tiltakozna, én meg persze megmakacsolnám magam, és ezzel újabb árulást követnék el.