Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2021. október 8.
A Kávéházak Éjszakája idén is arra törekszik, hogy felpezsdítse a budapesti kávéházi kultúrát – és ebben szerzőink is a segítségükre lesznek!

A Kávéházak Éjszakája idén is arra törekszik, hogy felpezsdítse a budapesti kávéházi kultúrát – és ebben szerzőink is a segítségükre lesznek!

A könyves világ hírei

„Kávéház nélkül nincs irodalom.” (Márai Sándor)

Kóstolj bele a kultúrába a Kávéházak Éjszakáján, az év legemberközelibb rendezvényén!

A kávé nem csak egy frissítő ital, hanem egy szimbólum, amely köré létesítmények, kultúrák, hagyományok rendeződtek, és amelyek nélkül el sem lehetett képzelni az életet. Olyan pezsgő szellemi élet alakult ki a kávéházakban, amelyek nélkül ma nagyon szegények lennénk. Kosztolányi Dezső száz évvel ezelőtt egyszerűen csak kávévárosként emlegette a fővárost. Nem tévedett nagyot, hiszen aligha tehettünk volna meg néhány lépést anélkül, hogy ne ütközzünk egy kávéház teraszába vagy épp cégérébe. Így van ez most is: minden sarkon akad egy jó hely, ahová betérhetünk egy feketére.

A Kávéházak Éjszakáján 2021. október 9-én és 10-én több mint 40 budapesti helyszínen várják az érdeklődőket kóstolók, irodalmi és zenei programok, valamint családi és gyerekfoglalkozások. Idén ráadásul az Alexandra Kiadócsoport szerzői is csatlakoztak a kezdeményezéshez!

Cserhalmi Dániel, az ÁVH regények szerzője október 9-én, szombaton 17 órakor a Scrutonban tart kerekasztal-beszélgetést.

Szibériai csapda
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Szibériai csapda

Cserhalmi Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2020.11.11.
Csonka György ezredest nem csak a múltja üldözi: az Államvédelmi Hatóság rettegett nyomozói is a sarkában vannak. Jól ismeri a módszereiket, hiszen korábban maga is alkalmazta őket; tudja, hogy ha egyszer elkapják, többé nincs menekvés.

Ezt követően 18 órakor, szintén a Scrutonban Csiszár Gábor irodalomtörténész, a Ne uszítsatok levelezésre! Faludy György hagyatékából című kötet szerkesztője, összeállítója is különleges programmal készül...

Ne uszítsatok levelezésre!
Magyarország legjobb karácsonyi könyvajánlata!

Ne uszítsatok levelezésre!

Faludy György hagyatékából

Csiszár Gábor
Európa Könyvkiadó, 2021.08.30.
Kötetünk válogatás Faludy György eddig feldolgozatlan levelezéséből: a kézirattárakból és magántulajdonból összegyűjtött levelek nagyobb része Faludy írása, de közlünk hozzá írottakat is. Az írásokból kirajzolódik a költő irodalmi és baráti kapcsolatrendszere.
A Faludy-levelek terjedelme és témája rendkívül változatos, ám egyvalami közös bennük: az írójuk mesélő- és anekdotázókedve.

Sz. Koncz István, a 43 beszélgetés – Demjén Ferenctől Vitray Tamásig szerzője pedig élőben tartja meg 44. beszélgetését Gerendás Péterrel. Csatlakozz hozzájuk október 10-én, vasárnap 19 órakor az Ibolya Espresso kávéházban!

43 beszélgetés
Black Friday utolsó darabok

43 beszélgetés

Demjén Ferenctől Vitray Tamásig

Sz. Koncz István
Alexandra Kiadó (A), 2021.08.27.
Sz. Koncz István eddig több mint harminc könyvet jegyzett, írásai számos mérvadó lapban és folyóiratban jelentek meg, a Jelenkor irodalmi és művészeti folyóirat munkatársa. Aranylemezt érő dalszövegeket írt Demjén Ferencnek, Gerendás Péternek, illetve Cseh Tamásnak.

A kávéházban élő irodalom csodás élmény egy jó kávé mellett.