Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
november 26.
Karácsonyi ajándékötletek apukádnak

Karácsonyi ajándékötletek apukádnak

Könyvajánló

Egy karácsonyi ajándék kiválasztása mindig komoly fejtörést okoz, főleg, ha az egyik szerettünknek választunk ajándékot, hiszen szeretnénk a legtökéletesebb meglepetéssel kedveskedni nekik. Különösen nehéz lehet az édesapák számára ajándékot találni. Látszólag mindenük megvan, ami pedig nincs, az valószínűleg egy vagyonba kerül. De semmi ok az aggodalomra, ha híján vagy az ötleteknek. A következő cikkünkben összegyűjtöttünk néhány, igazán apáknak való olvasmányt, hiszen mi sem jobb, mint könyvet ajándékozni karácsonyra!

Az emberiség történelme térképeken

Az emberiség történelme, ahogy azt még sosem láthattuk.
Ideális olvasmány a történelem és a térképek szerelmeseinek. A könnyen áttekinthető könyvben több mint 140 térkép található ismeretterjesztő leírásokkal, színes illusztrációkkal és részletgazdag idővonalakkal. Az oldalak az őskortól vezetnek minket végig a történelem rögös útján napjainkig, érintve az emberiség fontos fordulópontjait, mint evolúció, népvándorlások, háborúk, civilizációk virágzása és bukása, gyarmatosítások, járványok.

Az emberiség történelme térképeken

Az emberiség történelme térképeken

Bővitett kiadás

Alexandra Kiadó (A), 2023.11.15.
Az emberiség történelme, ahogy azt még sosem láthattuk. Az emberiség történelme térképeken ideális olvasmány a térképek és a történelem szerelmesei számára, illetve azoknak, akik tudni szeretnék, hogy az emberiség honnan indult és merre tart.

A háború öt alapelve

A könyvben a Magyar Honvédség volt parancsnoka, Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy szedi össze öt pontba a háború alapelveit, saját tapasztalatait felhasználva. Az alapelveket háborús példákkal támasztja alá, azonban különlegessége a könyvnek, hogy ezeket az elveket nemcsak háborús helyzetekben lehet alkalmazni, hanem az élet csataterén is. Ajánlott olvasmány azoknak, akik érdeklődnek a háborúk iránt, és akik szeretnék megnyerni életük egy fontos csatáját. A könyv tanácsai alkalmazhatóak minden jellegű konfliktusra.

A háború öt  alapelve

A háború öt alapelve

Hogyan nyerd meg életed csatáit

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz
Alexandra Kiadó (A), 2023.09.20.
„Meggyőződésem, hogy a háború öt alapelve nemcsak és kizárólag a katonáknak ad, adhat iránymutatást, hanem alkalmazható az élet más területein is.”
A háborúk a történelem hajnalától kezdve az emberi civilizáció kiirthatatlan részét képezik, és a szomszédunkban dúló háború megmutatta, hogy nem csak tőlünk időben és térben távoli eseményekről van szó.

„Akkor van esély győzni, ha betartjuk a háború öt alapelvét” (Dr. Ruszin-Szendi Romulusz)

Nem lesz jobb

Könyv az Európai Unióról és az egykori Habsburg Birodalomról, amelyek működésben jobban hasonlítanak egymásra, mint gondolnánk. Caroline de Gruyter újságírónő ezeknek a hasonlóságoknak a nyomába ered Európa városait bejárva, miközben arisztokraták, császári leszármazottak és nagykövetek történeteit jegyzi fel. Utazása során felidézi a múltat, és művébe olyan részletek kerülnek, amelyek a történelemkönyvekből kimaradtak. Az írónő könyvéből sokkal árnyaltabban ismerhetjük meg korunk Európáját, valamint mélyebb tudás birtokába juthatunk a Habsburg Birodalommal kapcsolatban. 

 

 

Nem lesz jobb.

Nem lesz jobb.

Utazás a Habsburg Birodalomban és az Európai Unióban

Caroline de Gruyter
Európa Könyvkiadó, 2023.09.15.
Az európaiak egyfolytában arra panaszkodnak, mennyire megosztott, nehézkes és erőtlen az Európai Unió. Ha történelmileg jobban utánanézünk, pont, mint egykoron a Habsburg Birodalom - az időhúzás, a konfliktuskerülés, a reformok véget nem érő csiszolgatása, a rút kompromisszumok elfogadása mind kormányzati stratégiájuk kulcsfontosságú összetevője volt.

BBQ a javából

Szakácskönyv a BBQ-készítés minden fortélyáról. A BBQ szerelmeseinek kötelező mű. 95 darab különleges recepttel ismerkedhetünk meg, hasznos tippekkel és illusztrációkkal kiegészítve. Nemcsak a különféle húsok füstöléséhez kapunk értékes tanácsokat, hanem ötleteket köretekhez, és ismeretterjesztő leírásokat Amerika különböző államaiban jellemző barbecue-stílusokról. A könyv kezdő és haladó BBQ-mesterek számára egyaránt ajánlott, hiszen a receptek nehézség szerint vannak kategorizálva kezdőtől a középhaladón át a haladóig.

BBQ a javából

BBQ a javából

Bevezetés a szmókerhasználat rejtelmeibe, lépésről lépésre

Alexandra Kiadó (A), 2023.05.18.
ELŐKÉSZÍT, FÜSTÖL, BEFAL Útmutató a hús füstöléséhez - lépésről lépésre
Ínycsiklandó barbecue ételt nem csak egyetlen bevált módon lehet készíteni, és épp ez adja a BBQ élvezetét és nehézségét.

Rossi – Széles mosoly két keréken

A híres motorversenyző, Valentino Rossi karrierjének története írásba foglalva. Stuart Baker, neves újságíró követte nyomon Rossi karrierjét egészen közelről, és írta meg a világhírű motorversenyző életrajzát. Sikerek és kudarcok, sérülések, ismerősök halála, hirtelen meggazdagodás, a pályán vívott életveszélyes küzdelmek… Semmi sem maradt ki ebből a gondosan megírt könyvből.
A motorversenyzés rajongóinak és a Rossi-fanoknak kihagyhatatlan olvasmány.

Rossi - Széles mosoly két keréken

Rossi - Széles mosoly két keréken

A minimotótól a királykategóriáig - Valentino Rossi teljes életrajza

Stuart Barker
Alexandra Kiadó (A), 2023.03.16.
Valentino Rossi valóságos ikon: ő minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb motorversenyzője. Stuart Barker könyve eloszlatja a pályákat belengő benzingőzt, és átfogó képet nyújt a mindig szélesen mosolygó, világkedvenccé vált olasz szupersztár kivételes pályafutásáról.

„Nagy tempónál minden nehezebbé és szebbé válik. Ha valaki 280 km/h sebességgel versenyez, a félkanyarok kanyarokká, a kis lyukak kátyúkká válnak, minden sokkal, de sokkal nagyobb lesz. Aztán meg szép.” (részlet a könyvből)

A Szabadság hadművelet

Főszereplőink, Kárpáti Barna és Majoros őrnagy is legszívesebben elhagynák az ÁVH-t, azonban innen nem lehet csak úgy leszerelni, ráadásul egy újabb komoly ügy miatt Majoros nyugdíjaztatása is egyre távolabbinak tűnik. Az ÁVH uralta Magyarországon egy újabb katonai szervezkedés bukkan fel a Szabadság hadművelet néven. Lehet, hogy az államvédelmi tiszteknek ezúttal valódi fenyegetéssel kell szembenézniük? Történelmi regény a Rákosi-korszakról Cserhalmi Dániel tollából. A könyv brutális korhűséggel emlékezik meg a korszakról egy kitalált történet keretében. Izgalmas, fordulatos és kegyetlen. Tökéletes olvasmány azok számára, akik elmélyülnének a kor rettegéssel teli mindennapjaiban egy akciódús történet olvasása közben.

A Szabadság hadművelet

A Szabadság hadművelet

Cserhalmi Dániel
Alexandra Kiadó (A), 2023.04.27.
Az ÁVH-ból nem lehet csak úgy leszerelni - mondogatják egymásnak a rettegett Államvédelmi Hatóság nyomozói, akiknek futószalagon kell szállítaniuk az újabbnál újabb államellenes bűncselekményeket. Majoros őrnagy is eredménytelenül próbál hátrébb húzódni a tűzvonalból: mindig jön egy újabb feladat, amit meg kell oldani, így az áhított nyugdíjazás is egyre távolabbinak tűnik.

Filmszerűen van pörgetve, és nagyon hangulatos is a könyv. Valósággal belefujt a kommunista rendszer bűneibe, de ott van mellette egy izgalmas, krimis meneküléstörténet is, ami biztosítja az olvasó szórakoztatását is. Olvasmányos, gördülékeny, és megvan az arány a korrajz, a keményebb részek és a krimis menekülés/átverések között. (moly.hu, olvasói vélemény)