Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
december 7.
Karácsonyi ajándékötletek sportimádóknak

Karácsonyi ajándékötletek sportimádóknak

Könyvajánló

Ha arra gondolunk, mit adhatnánk sportimádó szeretteinknek, ismerőseinknek az ünnepekre, akkor általában rögtön valami sportkellék, edzőruha vagy edzőcipő jut az eszünkbe. Ezek a felszerelések azonban – főleg, ha márkás termékekről van szó – gyakran egy vagyonba kerülnek, és az se biztos, hogy a megajándékozott félnek szüksége van még több sportfelszerelésre. Ráadásul az is közrejátszhat, hogyha az illető nem is aktívan sportol, pusztán csak nagy érdeklődést mutat bizonyos sportágak iránt.

Ha biztosra akarunk menni, és a pénztárcánkat is kímélni szeretnénk, akkor egy könyv lehet a tökéletes választás, hiszen ki mondaná azt, hogy egy sportember nem szeret olvasni? Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olvasmányt a sport szerelmeseinek, különféle sportágakat érintő témákkal.

Simon Waterson: Intelligens fitnesz

Simon Waterson egy világhírű edző, aki számtalan filmcsillagnak segített formába jönni. Ügyfelei között olyan hírességek nevei szerepelnek, mint Tom Hiddleston vagy Chris Evans, akik mind meg vannak elégedve edzőjükkel, és az eredmény a mozivásznon is látható. Waterson könyvében a sztárokkal való tréningjeiről mesél, bepillantást engedve, hogyan edzenek a sztárok. Leírásait hasznos tippekkel és technikákkal színesíti, önbizalmat és lendületet adva mindazok számára, akik belevágnának a testedzésbe, vagy csak szeretnék kipróbálni kedvenc színészük edzéstervét. Hasznos és érdekes olvasmány kezdő és haladó testedzőknek egyaránt.

Intelligens fitnesz

Intelligens fitnesz

Tanuld meg a legnagyobb sztárok edzőjétől, hogyan hozhatod formába a testedet okosan!

Simon Waterson
Alexandra Kiadó (A), 2023.06.08.
Daniel Craig előszavával
Simon Waterson feladata a filmsztárok atlétává faragása. Ebből a könyvből a filmipar legkeresettebb személyi edzőjétől tanulhatjuk meg, hogyan hozzuk formába magunkat és érezzük jól magunkat a bőrünkben.
Simon ügyféllistája akár egy hollywoodi szuperprodukció stáblistájának is elmenne.

„Simon segítségével több akciófilm-sorozat forgatása során képes voltam fenntartani a legmagasabb szintű egészséget és erőnlétet, sérülések, valamint szenvedés nélkül. Egyike vagyok azon sok embernek a szórakoztatóiparban, akik teljesen megbíznak benne. Nagyon örülök, hogy Simon kipróbált stratégiái most mindenki számára elérhetővé válnak.” – Bryce Dallas Howard

Stuart Barker: Rossi – Széles mosoly két keréken

A híres motorversenyző, Valentino Rossi karrierjének a története írásba foglalva. A neves újságíró, Stuart Barker egészen közelről követte nyomon Rossi karrierjét, és írta meg ez alapján a világhírű motorversenyző életrajzát. Sikerek és kudarcok, sérülések, ismerősök halála, hirtelen meggazdagodás, a pályán vívott életveszélyes küzdelmek… Semmi sem maradt ki ebből a gondosan megírt életrajzból. A motorversenyzés rajongóinak és a Ross-fanoknak ez egy kihagyhatatlan olvasmány.

Rossi - Széles mosoly két keréken

Rossi - Széles mosoly két keréken

A minimotótól a királykategóriáig - Valentino Rossi teljes életrajza

Stuart Barker
Alexandra Kiadó (A), 2023.03.16.
Valentino Rossi valóságos ikon: ő minden idők legsikeresebb és legnépszerűbb motorversenyzője. Stuart Barker könyve eloszlatja a pályákat belengő benzingőzt, és átfogó képet nyújt a mindig szélesen mosolygó, világkedvenccé vált olasz szupersztár kivételes pályafutásáról.

James Gray: Max Verstappen – Belső íven a világbajnok nyomában

James Gray sportújságíró könyvében a híres Forma–1-es versenyző, Max Verstappen életébe nyerhetünk bepillantást. Verstappen mindössze tizenhét éves volt, amikor versenyezni kezdett, és már tizennyolc évesen megnyerte első futamát, aztán huszonnégy évesen világbajnokká vált. A csodagyerekről szóló olvasmányból megtudhatjuk, milyen volt Maxnek egy olyan családban felnőni, ahol a szülei is a motorsport szerelmesei, hogyan indította útjára Forma–1-es karrierjét már egészen fiatalon, valamint mi áll szókimondó modora és szokatlanul agresszív vezetési stílusa mögött. A Forma–1 rajongóinak ez a könyv egy kellemes olvasási élményt nyújthat, a Max Verstappen-rajongóknak pedig egy kihagyhatatlan darab.

Max Verstappen - belső íven a világbajnok nyomában

Max Verstappen - belső íven a világbajnok nyomában

James Gray
Alexandra Kiadó (A), 2022.09.02.
Minden idők legfiatalabb Forma-1-es pilótája tizenhét évesen, minden idők legfiatalabb futamgyőztese tizennyolc évesen, világbajnok huszonnégy évesen - a holland Max Verstappen pár év leforgása alatt a legnagyobb autóversenyzők közé emelkedett.

Herbie Sykes: Juve

A Juventus neve minden focirajongó számára ismerősen csenghet. Herbie Sykes brit sportújságíró elhozta nekünk a neves olasz fociklub részletes történetét. A könyv elénk tárja a legkedveltebb, de egyben legmegvetettebb olasz fociklub múltját és jelenét. Dicsőség és botrányok, mindenről lehull a lepel. A labdarúgás szerelmeseinek nem érdemes kihagyni ezt az olvasmányt, hiszen izgalmas részleteket tudhatunk meg a Juventusról, bepillantást nyerhetünk az olasz fociklub drámai múltjába, megismerhetjük a tulajdonost, az Agnelli családot, akiknek neve egybeforrt a dopping és bundagyanú fogalmaival.

Juve!

Juve!

Sztárok, dopping, bunda - egy európai futballdinasztia története

Herbie Sykes
Alexandra Kiadó (A), 2022.10.26.
A neves brit sportújságíró, Herbie Sykes által írt Juve! az ikonikus olasz fociklub részletes történetét tárja elénk, amelyben minden benne van: a fényes dicsőség, a durva botrányok és azt a semmihez sem fogható, mindent átitató hatás, amelyet a csapat az olasz mindennapokra gyakorol mind a mai napig.

,,A mérkőzés 1:1-es döntetlennel ért véget, ám a klubvezetők ökölharcba keveredtek a pályaudvaron. Zavargás tört ki, két genovai drukkert meglőttek. A Bolognának ki kellett adni a felelősöket a rendőrségnek, ellenkező esetben a Genova kapja a kupát. Eleget tettek a kérésnek, és abban is megállapodtak, hogy július 19-én a két csapat ismét összeméri erejét a Campo Juventuson.” – részlet a könyvből.

Rahaman Ali: Testvérem, Muhammad Ali

A híres ökölvívóról, Muhammad Aliról készült önéletrajz olyan részletességgel, ahogyan még sosem láthattuk. A világhírű sportember életéről most nem más, mint tulajdon testvére, Rahaman Ali írt. Muhammad és Rahaman együtt nőttek fel, senki sem állt közelebb Muhammadhoz, mint saját testvére. A memoárban új szemszögből élhetjük át Muhammad Ali életének fontos pillanatait, karrierjétől kezdve a magánéletéig. Új történeteket ismerhetünk meg a sportemberről, hiszen Rahamannál jobban senki sem ismerte testvérét. Talán az összes közül ez a leghitelesebb és a legszemélyesebb Muhammad Ali-önéletrajz. Aki kíváncsi a világbajnok ökölvívó életére egy sokkal részletesebb és bennfentesebb szemszögből, annak mindenképpen érdemes elolvasnia.

Testvérem, Muhammad Ali

Testvérem, Muhammad Ali

Rahaman Ali
Cartaphilus Könyvkiadó, 2020.11.20.
Megszámlálhatatlanul sokat írtak már Muhammad Aliról, aki minden kétséget kizáróan az egyik legkedveltebb sportoló volt a világon, emellett pedig milliók példaképe. Ám egészen mostanáig épp az nem szólalt meg, aki a legjobban ismerte őt - egyetlen testvére és legjobb barátja, Rahaman Ali.

,,Kettőnk közül kiváltképp Muhammadra volt jellemző, hogy minden játékban vagy versenyben győzni akart, amiben részt vett – mindegy volt, hogy versenyfutásban vagy magasugrásban mértük össze a tudásunkat, de nyerni akart akkor is, ha üveggolyóval gurítottunk, vagy más ügyességi játékot játszottunk, sőt még a bújócskában is. Egyszerűen szóba sem jöhetett, hogy ő veszítsen” – részlet a könyvből.